Antena Meniu Search
x

Video Reportaj Observator din Israel. Tel Aviv, orașul celor 1.000 de gusturi care provoacă toate simţurile

Israel, hrană pentru trup şi suflet. Gastronomia israeliană e un mix de gusturi, o explozie de culoare şi savoare în farfurie. O echipă Observator a filmat în Tel Aviv, oraşul celor o mie de gusturi în care orice dorinţă culinară se împlineşte. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.06.2022, 21:04

Vezi și

Ţara Sfântă îţi provoacă toate simţurile. Iar strada Levinsky din Tel Aviv este centrul aromat al unui oraş vibrant. Într-un magazin, le-am întâlnit pe Iris şi pe fiica ei. De ani buni, se ocupă de mirodenii. 

Fiica lui Iris: Ce este special este că noi cultivăm condimentele aici, condimente pure fără adaos. Acesta este chimion. Puteţi vedea că este mai verde, mai intens decât de obicei şi vă dau să şi mirosiţi să înţelegeţi mai bine.

Magazinul livrează condimente pentru restaurante cu 3 stele Michelin din lumea întreagă. Cele două femei sunt pasionate de toate bucătăriile, aşa că ştiu perfect ce dă gust mâncării româneşti.  

Fiica lui Iris: Acesta este un mix cu pătrunjel, lămâie, piper negru, sare şi piper. Este bun pentru ciorbă. Şi pentru sarmale avem baharat. Este pentru umplutura de sarmale. 

Pe acelaşi subiect

Gustul autohton al mâncărurilor tradiţionale este, însă, de neegalat

Angajată restaurant: Avem diferite feluri de humus, o mulţime de toppinguri pentru humus, o mulţime de feluri de mancare. Salată, falafel, conopidă, vinete, un meniu mare cu mâncare israelină. 

Iar pâine e ridicată la rang de artă. Pe Shimon l-am întâlnit în piaţa Carmel din Tel Aviv. În brutăria lui face peste 160 de feluri de pâine. 

Shimon: Aceasta este pită marocană, cu brânză şi zatar. Aceasta este sambousa, branza, ouă şi nucă. Turcească, pâine tradiţională.

Foamea de frumos ne poartă mai departe spre plajele din Tel Aviv

Bianca Iacob, reporter Observator: În Tel Aviv sunt 14 km de plajă, de la nord la sudul orașul, și toate și toate sunt certificate Blue Flag. Sezonul începe undeva în luna aprilie și se termină în luna octombrie.

Ca să atragă turişti şi cu bugete mai reduse, aproape de plajă s-au deschis şi hoteluri capsulă. Cazarea costă mai puţin de o sută de euro pe noapte. 

Cei care vor să se relaxeze şi să încerce minunate tratamente welness, pot face un drum până la Marea Moartă. Iar pentru cei care vor să se regăsească, deşertul Iudeii este locul liniştii şi frumuseţii absolute. Totuşi, petrecerile din Israel nu trebuie ratate. Seara, Tel Avivul vibrează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Reportaj Observator din Israel. Tel Aviv, orașul celor 1.000 de gusturi care provoacă toate simţurile