Antena Meniu Search
x

Video Revelion 2024. Au venit de la 600 km distanţă pentru un "vis de iarnă", în Maramureş. De ce au ales Valentin şi Alina să petreacă aici noaptea dintre ani

Revelion 2024. A început numărătoarea inversă până la petrecerea anului! Pe pârtiile din Rânca şi Straja au ajuns mii de turişti, iar în Bucovina şi Maramureş gazdele fac ultimele pregătiri pentru masa festivă

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 19:36

Vezi și

Şapte mii de turişti au umplut staţiunea Rânca, în speranţa că vor mai prinde zăpadă pe pârtii

De Anul Nou pe pârtie, la schi

"E vreme demnă de luna lui Mărţişor aici, la cota 1700. Turiştii care vor petrece Revelionul în clăpari se bucură de un soare generos, de zăpada care încă rezistă şi de un peisaj superb în timp ce alunecă pe pârtie", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

"Soare, zăpadă, extrem de frumos. Pot să schiez cu încredere", spune o turistă. "Speram că o să fie frig. Acum îmi vine să dau geaca jos de pe mine", zice o alta.

Pe acelaşi subiect

Revelion 2024. Mii de turişti la Straja

Şi la Straja au ajuns mii de turişti. În Muntii Vâlcan pasionaţii sporturilor de iarnă au la dispoziţie trei partii. Tunurile de zapada funcţionează toată noaptea pentru a compensa lipsa zăpezii.

Cine nu a avut chef de pârtie s-a orientat spre tihna pensiunilor tradiţionale. În Bucovina, turiștii au ajuns de ieri, iar astăzi au început surprizele... culinare. Gazdele i-au dus în inima munților şi au invitat la pomana porcului. 

"Suntem în sărbătorile de iarnă. Ce e mai frumos decât să avem zăpadă, să ne bucură, să îi facem pe oaspeţi să se simtă bine în casa noastră", mărturiseşte Liviu Bazarcă, gazdă. "Am fost in fiecare an aici. De fiecare dată e altceva, dar la fel de frumos", spune un turist.

"Şi pentru că în Ţara Dornelor încă avem zăpadă la momentul acesta, din fericire pentru turişti, drumul de la pensiune si până la stâna unde s-a tăiat porcul a fost parcurs cu sania", arată Clara Mihociu, reporter Observator.

Revelion 2024 în Maramureş

În celălalt capăt al ţării, în Maramureş, turiştii sunt fermecaţi de frumuseţea locurilor şi de ospitalitatea gazdelor. La Breb, unul dintre satele cele mai vizitate şi mai instagramabile, vacanţa are gustul sărbătorilor de la bunici.

"Bucatele tradiţionale din Maramureş sunt aşteptate de oaspeţi ca pâinea caldă… Care, de asemenea, e făcută aici proaspată în fiecare zi. După ce aluatul dospeşte două ore, e băgat în cuptor la foc... Musai din lemn de fag", spune Alex Prunean, reporter Observator.

"În primul rând cred că pentru tradiţiile si obiceiurile care încă se păstrează cu sfinţenie la noi", crede Ileana Bozai, gazdă, că vin turiştii. Familia Pancu a venit din Mureş ca să se întâlnească în Maramureş cu rudele din toată ţara. "Am vrut să facem un altfel de Revelion. Pentru noi chiar e o noutate", spun ei.

Familia Bobeică a venit şi mai departe - tocmai din Dâmboviţa, de la aproape 600 de kilometri distanţă - ca să se bucure de vestitele tradiţii din Maramureş. "Am ales Maramureş pentru tradiţii, mâncarea bună, horincă", zice Valentin Bobeică, turist."Acum am decis să stăm mai mult timp, să participăm la tradiţii, să vedem cum e, cum sunt oamenii", adaugă Alina Bobeică, turistă.

Mâine, turiştii vor fi plimbaţi cu trăsura, iar seara vor petrece pe muzica tradiţională şi evident, cu cele mai bune bucate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Revelion 2024. Au venit de la 600 km distanţă pentru un "vis de iarnă", în Maramureş. De ce au ales Valentin şi Alina să petreacă aici noaptea dintre ani