Antena Meniu Search
x

Video Românii aleg destinaţiile exotice pentru vacanţa de sărbători. Cât ne costă să petrecem Crăciunul în Kenya sau Tanzania

Lasă Maramureşul sau Bucovina pentru plajele din Maldive sau Mexic. Mii de românii îl vor aştepta pe Moş Crăciun sau vor petrece de Anul Nou pe insule din oceanul Indian sau în Caraibe. Agenţiile de turism spun că vacanţele exotice se vând ca pâinea caldă pentru al doilea an la rând.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 21:13

Vezi și

Primii români care s-au pus pe făcut rezervări pentru vacanţa de iarnă au fost românii vaccinaţi, care sunt siguri că indiferent de destinaţia pe care o vor alege, nu vor avea probleme. Iar apoi şi-au făcut planuri de stat la plajă, de îmbăiat şi de petrecut la 30 de grade Celsius.

Traian Bădulescu - consultant în turism: Topul este condus de ţări din Amercia latină şi Centrală cu Mexic, Peru, Costa Rica. Ţări din oceanul Indian, precum Sri lanka, ţări din Africa precum Kenya şi Tanzania. Şi nu în ultimul rând, cea mai căutată destinaţie: Egiptul, destinaţie caldă, nu neapărat exotică. 

Dacă pentru Egipt, Kenya şi Tanzania, un revelion porneşte de la o mie de euro de persoană, cei care aleg destinaţii mai îndepărate precum Mexic sau Maldive scot din buzunar de la 2 mii de euro în sus.  Cei care vor să rămână de sărbători în Europa au nevoie de un buget mai mic. 

Traian Bădulescu - consultant în turism: Un revelion în Berlin sau în Paris poate costa şi 500 de euro de persoană cu tot cu zbor.  Albania şi Turcia au pachete turistice care încep de la 600-700 de euro de persoană. 

Pe acelaşi subiect

În principiu, spun agenţiile de turism, românii, fie ei vaccinaţi sau nu, caută destinaţii cu o situaţie epidemiologică mai relaxată, care să nu le impună multe restricţii, odată ajunşi acolo.

Diana Iluț - reprezentant ANAT: Atunci când consumatorul va avea de ales între România, o destinație relativ riscantă din cauza indicelui și destul de scumpă sau o destinație externă unde prețurile sunt în general pe o pantă descendentă, în această perioada, din păcate, va alege variantele externe.

Cu toate acestea, nici hotelierii români nu se pot plânge

Delia Cufoian, recepționer unitate de cazare: Avem deja pregătit, Crăciunul este deja ocupat, luat, iar pentru revelion mai avem ceva disponibil. Pachetele de Crăciun încep de la 1.600 pentru 4 nopți, iar cele de revelion de la 2.000.

Preţurile comparabile cu cele din afară au convins, din păcate, tot mai mulţi români să dea cimitirul vesel pe piramidele din Egipt.  România, în schimb, încearcă să compenseze cu mesele tradiţionale şi tradiţiile.

Paul Candrea - proprietar pesniune Poiana Negri: Clasicul porcuşor de crăciun, tăiatul porcului, cu lăutari şi masă festivă. În principiu, noi ne bazăm pe o gastronomie bine pusă la punct şi asta e baza. masa trebuie să fie plină. 

Liviu Bazarcă - proprietar pensiune Panaci: Avem datini, tradiții, obiceiuri, petrecerile cu muzică live. Ce mai avem ca surprize sunt plimbările cu șenilata, putem ajunge pe crestele munților, avem ski. 

Cele mai căutate destinaţii interne pentru perioada sărbătorilor de iarnă sunt Poiana braşov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş şi Bucovina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Românii aleg destinaţiile exotice pentru vacanţa de sărbători. Cât ne costă să petrecem Crăciunul în Kenya sau Tanzania