Antena Meniu Search
x

Video "Scoicile din Marea Neagră sunt cele mai bune". Turiştii s-au bucurat de vremea frumoasă şi preţurile mici de pe litoral

Marea ne cheamă la ea şi toamna! Vremea frumoasă din acest sfârşit de săptămână a scos oamenii din case. Şi turiştii au profitat din plin de încă un weekend de relaxare, mai ales că în această perioadă hotelurile au tarife mici. La mare căutare au fost restaurantele cu specific pescăresc. S-a pregătit borş de peşte şi pe plajă, la ceaun. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.09.2022, 20:28

Vezi și

Mirosul de borş de peşte a atras toţi pofticioşii pe plajă. "Turiştii care au venit în acest sfârşit de săptămână pe litoral i-au găsit pe bucătarii unui restaurant din nordul staţiunii Mamaia gătind direct pe plajă. Borşul de peşte este făcut la ceaun şi este extrem de gustos", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Preparate din peşte şi fructe de mare, pe litoral

Bucătarii au amestecat în ceaun crap, somn și sturion, dar şi legume care au fiert lent la foc de lemne. Clienţii au primit o porţie din borş de peşte din partea casei. Mulţi dintre ei au mai poftit şi la alte preparate, la fel de gustoase. "Abia aştept să mânânc. Abia aştept, că fac nişte midii bune rău", mărturiseşte un turist. "Scoicile din Marea Neagră sunt cele mai bune. Mie personal îmi plac foarte mult". spune un altul. 

Turiştii şi localnicii s-au bucurat şi de vremea frumosă. Au stat la soare, au făcut poze şi s-au plimbat pe plajă doar în tricou, ca vara. "Profit cât se poate în fiecare weekend şi asta facem weekend de weekend, pentru că stăm şi aici", povesteşte un turist. "Când e soare, în primul rând îmi place să merg pe plajă, dar să fie şi un pic vânt, tot aşa cu mai mulţi copii. Mai ies copiii prin cartier", adaugă un băiat. 

Pe acelaşi subiect

Spectacol inedit cu delfini la Marea Neagră

Cei care au ieşit cu bărcile în larg au avut parte de un spectacol inedit. "Avem foarte mulţi delfini în faţă. Marea este limpede. Băgăm undiţa asta, pe care am transformat-o în selfie stick", arată Valentin Marcoci, vlogger. Specialiştii spun că delfinii ies la suprafaţă şi se apropie de ambarcaţiuni atunci când se simt în siguranţă. "Ei vin, se apropie, pescuiesc, se joacă, ne studiază, poate la fel de mult cum şi nouă ne place să-i studiem pe ei", explică Adrian Bâlbă, biolog.

Vremea se anunţă la fel de bună şi săptămâna următoare. La malul mării, temperaturile vor atinge 26 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » "Scoicile din Marea Neagră sunt cele mai bune". Turiştii s-au bucurat de vremea frumoasă şi preţurile mici de pe litoral