Antena Meniu Search
x

Video Vremea 26 septembrie 2022. Se încălzește în toate regiunile, temperaturile maxime vor atinge 29 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 26 septembrie 2022.

de Redactia Observator

la 25.09.2022, 16:21

Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării și în special în sud-est va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. La începutul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe pe arii restrânse, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice. Începând cu orele după-amiezii aria de nebulozitate și ploi, mai ales averse - însoțite și de descărcări electrice, va fi în extindere și va cuprinde jumătatea vestică, iar mai ales în zonele montane și submontane, se vor acumula cantități de apă, local de peste 20...25 l/mp. În restul teritoriului, înnorări și ploi pe arii mai restrânse se vor semnala îndeosebi pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar local și temporar la cote mai reduse și în vest și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și partea continentală a Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 9 și 16 grade. Izolat, se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va continua să se încălzească și va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va continua să se încălzească. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se vor semnala averse. Seara și noaptea aria de nebulozitate și ploi va cuprinde treptat întreaga zonă montană. Trecător și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în special la altitudini mari unde rafalele vor depăși 60...70 km/h.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 25 de grade, iar cele minime între 16 și 18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 40...50 km/h).  Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 15 și 17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 26 septembrie 2022. Se încălzește în toate regiunile, temperaturile maxime vor atinge 29 de grade Celsius