Antena Meniu Search
x

Video Sezonul de schi începe cu întârziere la Sinaia, din cauza vântului şi a instalaţiilor defecte

Sezonul de schi din Sinaia a început cu o amânare de câteva zile. Din cauza vântului puternic instalaţiile nu au funcţionat astăzi, dar administratorii se pregătesc intens pentru primul weekend cu multă lume pe pârtie. Peste două săptămâni vor fi inauguraţi opt kilometri noi de pârtie cu telescaun.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.12.2021, 20:29

Vezi și

Dacă în Sinaia nu prea a nins, la înălţimi mari e zăpadă numai bună de schi. De astăzi s-a dat startul sezonului. Teoretic doar, pentru că practic a bătut vântul şi instalaţiile nu au mers. Pentru weekend însă toată lumea se pregăteşte de prima coborâre în viteză

Pârtiile acoperite de zăpadă îi aşteaptă pe schiori

Domeniul schiabil superior a îmbrăcat haine albe, la ultimele ninsori abundente de la sfârșitul săptămânii trecute. Jos, în Sinaia, zăpada e puțină, dar pregătirile sunt trecute de ultima sută de metri. "În primul weekend serios de schi pe care vrem să îl avem acum, vom avea cel puţin trei pârtii deschise şi o pârtie de începători. Pentru cei care sunt cunoscători şi care schiază la noi mereu, tot ce înseamnă Valea Soarelui va fi deschisă, vom avea cele mai lungi pârtii şi cele mai bine amenajate din zonă", spune Paul Popa, director Centrul de Informare Turistică.

"Se deschide domeniul schiabil în toată zona montană, în partea de altitudine unde a nins abudent şi o parte dintre pârtii sunt pregătite", arată Vlad Oprea, primar Sinaia. Curând, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea parte de noi locuri de distracţie. "Venim anul ăsta cu o nouă instalaţie pe cablu, un teleschi, care va fi însoţit şi de 8 km de noi pârtii la Sinaia. Urmează ca în următoarele două săptămâni, după ce va fi autorizat, să funcţioneze cu publicul", adaugă Vlad Oprea

Pe acelaşi subiect

Hotelurile îşi aşteaptă oaspeţii

Hotelierii profită din plin de deschiderea sezonului de schi şi îşi aşteaptă oaspeţii în număr cât mai mare. "Condiţii deosebite de cazare, camere mari, luminoase şi foarte călduroase, ţuică fiartă, vin fiert şi toate preparatele tradiţionale sunt pregătite pentru a-şi găsi oaspeţii", povesteşte Ciprian Stanciu, administrator hotel. "E foarte frumos, e aer curat, ai ce vizita, e Castelul Peleş, plus că sunt o grămadă de hoteluri care au piscină, centru SPA, e foarte frumos", mărturiseşte un turist.

În plus, în centrul staţiunii se află Târgul de Crăciun, principala atracţie din Sinaia. Iar la doi paşi de târg, se va deschide în curând un patinoar în aer liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Sezonul de schi începe cu întârziere la Sinaia, din cauza vântului şi a instalaţiilor defecte