Video Singura herghelie din România care crește rasa de cai huțuli. Turiştii sunt atraşi de acest loc special
Este vară şi orice am face gândul ne stă numai la vacanţă. Ne aşteaptă destinaţii turistice de vis şi peisaje superbe, care-ţi taie răsuflarea. Căci, avem o ţară frumoasă şi merită să-i aflăm povestea.
Reporterii Observator continuă campania "Ţară, ţară eşti frumoasă", iar drumurile ne poartă în inima Bucovinei la singura herghelie din România care creşte cai din rasa Huţul, o rasă pur românească.
Herghelia este veche de aproape 150 de ani şi se întinde pe o suprafață de peste 1700 de hectare. Vorbim despre singura herghelie din România care creşte cai din rasa Huţul, o rasă pur românească.
Mihaela Sarafeșcu - șef herghelie: Rasa Huțul este foarte apreciată pentru rezistenţa la condițiile de mediu și la condițiile de hrană, este un cal cu o rusticitate deosebită. (...) Este un cal de 400 de kg asta este greutatea medie, iar greutatea bordată pe spinare este de 120 kg.
O altă rasă de cai crescută aici este Cal de Bucovina.
Mihaela Sarafeșcu - șef herghelie: S-a dorit formarea unui cal cu rezistenţa Huţulului, însă cu o forță puțin mai mare pentru muncile câmpului, muncile de la pădure ale ţăranului.
Constantin Nuțescu lucrează de 18 ani la herghelie și a moștenit dragostea pentru cai de la tatăl său.
Constantin Nuțescu, îngrijitor: El te vede cum ești tu, daca ești bun te iubește, daca ești rău nu te iubește.
Reporter: Te simte?
Constantin Nuțescu, îngrijitor: Te simte.
Ce pot face turiştii care ajung la herghelia din Bucovina
Pe lângă priveliştea minunată, turiştii care vin pe aceste meleaguri au parte și de aventură. Aventură cu cai.
Angela Bertea, reporter Observator: Cei care doresc, pot să și călărească, în manej, se face o inițiere înainte, iar cei experimentați pot pleca în drumeție călare pe munte.
Iar cine doreşte să se bucure de peisaj, o poate face chiar din trăsură.
Angela Bertea, reporter Observator: O plimbare cu trăsura în care te poţi conecta cu natura este ideală după o săptămână încărcată de muncă.
Herghelia este situată la 45 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Turiştii care doresc s-o viziteze plătesc o taxă de 13 lei, iar cine vrea să ia cursuri de echitaţie va plăti 40 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰