Antena Meniu Search
x

Singurul lac vulcanic din ţara noastră e în pericol din cauza numărului mare de pești și alge

Singurul lac vulcanic din ţara noastră e în pericol. Calitatea apei din Lacul Sfânta Ana s-a schimbat de ceva vreme şi nu în bine. Din cauza numărului mare de alge şi a unor specii de peşti, apa cristalină de altă dată este acum verzuie.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 13:36

Vezi și

Lacul pe care mii de români şi străini îl vizitează anual era transparent din orice unghi acum 10 ani de zile. Acum, a căpătat o culoare verde, care trădează schimbările periculoase prin care trece.

Dosa Elek Levente, Rezervaţia Naturală Lacul Sfânta Ana: Oferă o privelişte minunată, dar, din păcate, de la o vreme încoace, activitatea intensivă a omului pe malul lacului a început să cauzeze probleme.

Până de curând, în apa cristalină a lacului nu erau peşti, ci doar crustacee, care curăţau apa şi o păstrau limpede. Acum, din cauza carasului auriu şi a algelor, ecosistemul a fost afectat.

Dosa Elek Levente, Rezervaţia Naturală Lacul Sfânta Ana: Peştii aceştia, în decursul anilor, s-au înmulţit peste măsură, iar efectul acestei înmulţiri a cauzat proliferarea algelor.

Imecs Istvan, biolog: Singura posibilitate de a îmbunătăţi calitatea apei este de eliminarea sau ţinerea sub control a populaţiei prezente.

Turiştii, însă, profită de orice ocazie să se bucure de frumuseţea lacului. Acum, administratorii încearcă să limiteze proporţiile dezastrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Singurul lac vulcanic din ţara noastră e în pericol din cauza numărului mare de pești și alge