Antena Meniu Search
x

Video Stațiunea din România care l-a cucerit pe Sergio, un turist din New York: "Nu vreau să mă întorc acasă!"

Turiştii care au ales să petreacă weekendul de Rusalii în stil românesc, în inima Bucovinei, au fost foarte răsfățați. Un brunch boieresc ca la carte a făcut deliciul pofticioşilor. De la ciorbe aromate până la balmoșul gătit chiar în stână și deserturi de sezon. Toate acestea pe acorduri de chitară. 

de Angela Bertea

la 22.06.2024 , 19:52

Muzică ambientală de brunch şi un meniu demn de un ospăţ boieresc. Asta au primit turiştii veniți în localitatea Cacica. Un plai desprins din poveşti la doar o oră de mers cu maşina de oraşul Suceava.

"Pentru astăzi am pregătit gulaş de viţel Angus, apoi pomana porcului la ceaun cu cârnăciori, aici avem o ciorbă "Fecior", tradiţională, dreasă cu smântână, cu urdă şi cu zer de oaie. Aici avem tradiţionala supă de pui cu tăieţei de casă", explică unul dintre bucătari.

"Laptele de munte, de la vaci care nu sunt stresate, este cu totul altă calitate la produsul finit. Este un gust autentic, tradiţional", spune Oana, producător local.

Vezi și

S-au regăsit şi bunătăţi preparate după reţete poloneze

Pe acelaşi subiect

Printre bucatele tradiţionale româneşti, s-au regăsit şi bunătăţi preparate după reţete poloneze pentru că aici, în Cacica, trăiesc şi astăzi urmaşii minerilor polonezi veniţi în zonă acum mai bine de 200 de ani. "Am făcut un borş de sfeclă şi urechiuşe umplute cu ciuperci, care, de fapt, se pregăteşte în Ajunul Crăciunului", spune o localnică.

Pe lângă gustul desăvârşit al acestui festin culinar, oaspeţii pot pleca de aici inclusiv cu o amintire de neuitat, într-un cadru de vis. Brunch-ul Boieresc a fost organizat de o familie de producători locali, care a pus la dispoziţie şi cazare turiştilor pentru o experienţă rustică deplină.

"Practic, am încercat că combinăm partea de cazare cu cea gastronomică. Deserturi tradiţionale, fructe de sezon, multe limonade, siropuri, afumătură şi balmoşul gustat în stână", explică Georgiana Păstrăv, organizator.

Foarte încântaţi au fost și turiştii străini

Foarte încântaţi au fost turiştii străini care s-au bucurat să guste nu doar din mâncare, ci şi din stilul de viaţă sănătos şi armonios al localnicilor. Sergio vine din New York în România în fiecare an, împreună cu soţia, de mai bine de 15 ani. Este locul unde se simte liber, spune el.

"Tradiţiile, oamenii, modul în care eşti tratat aici, mâncarea, muzica sunt extraordinare. Îmi plac foarte mult. Favoritele mele sunt tochitura, mămăliga, ouăle. Nu vreau să mă întorc acasă. Vreau să rămân aici", spune Sergio Vargas, turist străin.

Asemenea lui, Jason a rămas impresionat. Ar vrea să ia cu el, înapoi în Oklahoma, spiritul locului: "Mediul, atmosfera sunt fantastice. Mâncarea este fantastică". 

Cât a costat biletul de acces

Biletul de acces la Brunch-ul Boieresc a costat 250 de lei de persoană. Pentru o noapte de cazare într-o camera de conac, turiştii au plătit 400 de lei pe noapte. Cei care au venit cu familia sau cu prietenii, au putut alege să petreacă noapte într-o căsuţă tradiţională pentru 1.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Travel » Stațiunea din România care l-a cucerit pe Sergio, un turist din New York: "Nu vreau să mă întorc acasă!"