Antena Meniu Search
x

Staţiunea Rânca - Atracţiile celei mai înalte staţiuni din România

Localitatea Rânca, din judeţul Gorj, reprezintă una dintre cele mai noi, dar şi cea mai înaltă staţiune din România, fiind situată la circa 1.600 de metri altitudine.

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 10:06

Staţiunea Rânca este considerată cea mai înaltă staţiune din România
Staţiunea Rânca este considerată cea mai înaltă staţiune din România - Profimedia
  • Staţiunea Rânca este considerată cea mai înaltă staţiune din România.

Staţiunea Rânca a devenit, treptat, una dintre cele mai apreciate staţiuni din România, fiind o alternativă demnă de luat în seamă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Şi spunem asta gândindu-ne mai ales la iubitorii sporturilor de iarnă din jumătatea de vest a României, acestora fiindu-le, de obicei, mai greu să ajungă în staţiunile clasice de pe Valea Prahovei.

Deşi vorbim despre o localitate care nu are foarte mulţi locuitori, Rânca a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii ani. Numărul de pârtii de schi este în continuă creştere, iar pârtiile au fost completate, în general, cu o infrastructură pe măsură, respectiv teleschiuri, telescaune, nocturnă, etc.

Rânca este accesbilă cu maşina, fiind situată în zona Transalpina, una dintre cele mai renumite şosele din România. Totuşi, în funcţie de anotimpul în care doriţi să ajungeţi la Rânca trebuie să luaţi în seamă mai multe aspecte, fiind ideal să aveţi la dispoziţie un autoturism 4X4, eventual echipat corespunzător.

Este puţin probabil ca cei care ajung la Rânca să regrete un asemenea demers. Mai ales că au la dispoziţie numeroase cazări de top precum Hotel Onix, Hotel Carmina, Cabana Rareş sau Perla Munţilor.

Pe acelaşi subiect

Şi, deşi este renumită pentru practicarea sporturilor de iarnă, Rânca oferă numeroase alternative. Puteţi vizita Muzeul Civilizaţiei Montane, puteţi face plimbări în natură sau, de obicei în luna septembrie, puteţi asista la desfăşurarea unei etape din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, etapă ce face parte din calendarul Campionatul Naţional de Automobilism.

Mai mult, în apropiere de Rânca pot fi vizitate câteva localităţi deosebite precum Târgu Jiu, Horezu sau Petroşani.

Istoria spune că o idee de a organiza o staţiune montană la Rânca a avut-o avocatul Dumitru Brezulescu. Proiectul acestuia a fost susţinut de reprezentanţii Băncii Populare "Gilortul", din Novaci. Ulterior, în dezvoltarea staţiunii Rânca s-au implicat reprezentanţii Universităţii din Craiova, dar şi Gheorghe Tătărăscu, fost premier al României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » Staţiunea Rânca - Atracţiile celei mai înalte staţiuni din România