Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea unde încă se poate schia pe o zăpadă de peste un metru. Traseul a cucerit turiştii: "Unul dintre cele mai frumoase din ţară"

Chiar dacă am trecut de jumătatea lunii martie, pe domeniul schiabil din judeţul Alba, stratul de zăpadă este perfect pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Peste o sută de schiori au luat startul la cea de-a cincea ediţie a Cupei Şureanu. Între timp, copiii s-au dat cu sania şi au făcut oameni de zăpadă. Şi pârtiile din Poiana Braşov au fost pline. 

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 08:08

Vezi și

Pe o zăpadă ca în plin sezon de iarnă, schiorii au putut să-şi demonstreze tehnica. Cei mai mulţi concurenţi au fost tineri sportivi de la diferite cluburi din ţară. 

Turist: Un traseu foarte frumos, după părerea mea unul dintre cele mai frumoase din ţară. Foarte larg jos, e puţin strâmt să testăm şi celelalte limite.

Andrei Oltean, organizator concurs de schi: Traseul de dificultate medie. Ca şi înscrişi undeva în jur de 110-120 de persoane.

Vremea a ţinut cu iubitorii sporturilor de iarnă

Pe acelaşi subiect

Daniel Şabău, administrator domeniul schiabil Şureanu: Condiţiile de schi sunt deosebite. Vedeţi că avem pe pârtii zăpadă naturală de cel puţin 1 metru, 1 metru 20, o zi cu soare. Temperaturi adecvate şi totul e bine.

De pe marginea pârtiilor, concurenţii au fost încurajaţi de familii.

Pârtii excelente şi în Postăvaru

Distracţie a fost şi la baza domeniului schiabil. Cei mici s-au dat cu sania şi au făcut oameni de zăpadă, în timp de părinţii s-au bucurat de soare. Toate cele 14 pârtii din domeniul Şureanu sunt deschise. Administratorii susţin că sezonul de schi mai durează cel puţin încă două săptămâni. 

Şi în Masivul Postăvaru zăpada are circa 40 de centimetri în partea superioară, acolo unde toate pârtiile sunt în condiţii optime. Cei care au ajuns în acest weekend au putut schia în voie până la telescaunul de la Ruia. În schimb, aproape de staţiune, temperaturile au topit aproape în totalitate stratul depus începând cu luna decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Staţiunea unde încă se poate schia pe o zăpadă de peste un metru. Traseul a cucerit turiştii: "Unul dintre cele mai frumoase din ţară"