Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun din Bratislava. Unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa își atrage vizitatorii cu prețuri la jumătate față de Budapesta sau Viena

Observator continuă turul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Astăzi ajungem la surpriza numită: Bratislava. O destinaţie grozavă pentru familii, dar şi pentru cei care caută viaţa de noapte. Capitala Slovaciei are o piaţă de Crăciun veselă şi sclipitoare, cu atmosferă caldă şi tradiţii colorate vechi de sute de ani. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.12.2023, 22:35

Vezi și

Cum intri în Piaţa Hlavne sau Main Square, cum îi spun turiştii străini, pe straduţele înguste, încarcate de istorie, începe să se audă muzica. Semn că te apropii de Târgul de Crăciun din Bratislava. Toate aleile din centrul vechi duc spre el, aşa că nu ai nevoie de hartă. 

Alex Prunean, reporter Observator: "Simplitate, autenticitate şi sustenabilitate sunt cele 3 lucruri care definesc în acest an Târgul de la Bratislava. Brazii sunt împodobiţi cu decoraţiuni realizate de copii din materiale reciclate, iar magia Crăciunului de aici e întregită de muzica specifică sărbătorilor de iarnă, de ninsoare şi de colindele slovace, interpretate live seară de seară."

Spre deosebire de alte târguri de Crăciun din Europa, cel de la Bratislava este deschis şi ziua. Printre căsuţe împodobite şi luminate feeric, cântăreţii stradali te îndeamnă la dans, ca să arzi mai uşor caloriile de care sunt pline bucatele tradiţionale slovace.

Turiştii adoră târgul de la Bratislava - unii pentru fotografii instagramabile, alţii pentru un pahar de punch, şi mulţi pentru ospăţul care li se prepară sub privirile lor. 

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: "Se spune că cel mai bine cunoşti un popor descoperindu-i mâncarea, iar aici la Târgul de la Bratislava e locul perfect pentru aşa ceva. Trebuie musai să încercaţi tiganska, acest burger tradiţional slovac, cu porc sau pui, peste care se pune ceapă prajită şi muştar. Miroase senzaţional, iar o porţie costă doar 8 euro."

Adică 40 lei - plata pentru câteva ore în care îţi ţine de foame. Trebuie să laşi loc, însă, şi pentru lokse, o clatită specifică locului, preparată din cartofi. Îi place mult lui Octavian, un român stabilit lângă Viena, care a mers în vizită la Târgul de la Bratislava. 

Octavian, turist român în Bratislava: "Am încercat vinul care este foarte bun, am încercat clătitele cu cartofi sărate, care sunt delicioase şi le recomand tuturor celor care vin la Bratislava."

Cu ce prețuri își așteaptă târgul de Crăciun de la Bratislava vizitatorii?

Preţurile sunt la jumătate faţă de cele de la Viena şi Budapesta, motiv pentru care capitala Slovaciei atrage tot mai mulţi turişti europeni în weekend. 

"Este bine, este frumos, dar cam frig. Foarte drăguţ!"

Cel mai bine este să vii aici în timpul săptămânii, pentru că în weekend este puhoi de lume. Alexandru, un timişorean care a făcut un scurt circuit al târgurilor de Crăciun din Europa, s-a convins singur de asta. 

"Foarte aglomerat faţă de cel de pe Dresda, Praga, unde am mai fost. Nu erau atât de agomerate ca acesta."

"Preţurile cum sunt?"

"Ok, nu mi se par foarte mari."

Alex Prunean, reporter Observator: "Nu poţi să pleci din Bratislava fără o vizită în turnul Primăriei, de unde nu doar Târgul ci întreg oraşul se vede senzaţional. Iar în weekend, un bilet costă doar jumătate de preţ, adică 4 euro."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Târgul de Crăciun din Bratislava. Unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa își atrage vizitatorii cu prețuri la jumătate față de Budapesta sau Viena