Antena Meniu Search
x

Video Terapia oferită de Nicu Dincă aduce la Hondol, în estul Apusenilor, oameni din toată lumea: "Acum e perioada benefică de inhalare"

Într-o oază de liniște și relaxare, în zona Hondol – Săcărâmb, din Munţii Apuseni, apicultorii folosesc fagurii de ceară naturală pentru lumănări din foiţe. Spun că au efecte benefice, de la tratarea insomniei, până la ameliorarea tulburărilor nervoase. În plus, la Hondol, se pot face şi aerosoli din stupină. Nu e de mirare că aici au ajuns oameni din SUA, China, sau chiar din Qatar.

de Redactia Observator

la 15.04.2023, 11:08

Vezi și

Lumânările din foiță de ceară de albine sunt o noutate aici în stupină. 

Nicolae Dincă, apicultor: În luna aprilie am început să confecţionez aceste lumânări din foiţă de faguri de ceară naturală de la albine.

O lumânare de 6 centimetri, cu un diametru de 2 centimetri, arde aproape 100 de minute, fără să degaje fum. Ameliorează stresul, are un efect calmant, este benefic pentru persoanele care suferă de astm sau alte alergii. Inhibă particulele de praf din cameră şi mucegai. 

La stupina de la Hondol, se pot face aerosoli

Pe acelaşi subiect

Nicolae Dincă, apicultor: Este acum perioada benefică de inhalare a aerului din stupi care vindecă probleme de asm, de bronşite. În ideea asta am confecţionat un capac, care se aşează pe stup şi se inspiră printr-un furtun şi o mască specifică aerului din stup.  

Zona Hondol – Săcărâmb are aerul ozonat, la fel ca la o altitudine de aproape de 3000 de metri. Iar mierea și alte produse apicole sunt certificate ca produse montane din zonă nepoluată. 

La stupina din Hondol – Săcărâmb vin oameni din toată

Stupina e şi obiectiv turistic deja. Vin aici oameni din toată lumea şi a fost inclusă chiar şi în programul "Şcoala altfel". Stupina se află în estul Apusenilor, la 30 de minute distanţă de Deva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Terapia oferită de Nicu Dincă aduce la Hondol, în estul Apusenilor, oameni din toată lumea: "Acum e perioada benefică de inhalare"