Antena Meniu Search
x

Un monument istoric din Cluj atrage mii de turişti ca un magnet. Este considerat "fratele mai mic" al castelului de la Bonţida

Castelul Bánffy din Răscruci, judeţul Cluj, şi-a deschis porţile pentru turişti. Renovat recent, monumentul istoric atrage acum vizitatorii ca un magnet. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.06.2024 , 10:33

Castelul Banffy din Răscruci poate fi vizitat de luni până duminică între orele 9 şi 22. Vizitarea monumentului istoric transformat într-un centru cultural poate fi făcută atât individual, cât şi în grupuri, însă pentru cele din urmă e nevoie de o cerere prealabilă având în vedere că obiectivul are o capacitate maximă de 100 de persoane simultan. Castelul Bánffy din Răscruci, fratele mai mic al celui de la Bonţida, unde se organizează electric castle, a fost reabilitat total în urma unei investiţii de 11 milioane de euro.

Lucrările au durat 2 ani şi, chiar dacă au fost finalizate toamna trecută, nu a putut fi vizitat în mod oficial şi organizat, pentru că nu era aprobat regulamentul de funcţionare. Reabilitarea a vizat atât zidurile interioare, cât şi exterioare ale castelului, finisajele, instalaţiile, cât şi componentele artistice, precum tâmplăriile, finisajele din lemn, şemineul, vitraliile sau inscripţiile. Mult de lucru a fost şi la restaurarea parcului din spatele castelului care, cândva, era o grădină amenajată în stil japonez.

A fost decolmatat lacul care, aproape că nu mai exista. A fost construit un ponton din lemn, au fost refăcute porumbarul din mijlocul lacului şi fântâna arteziană, un pod peste canal, dar şi alei pietonale.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Travel » Un monument istoric din Cluj atrage mii de turişti ca un magnet. Este considerat "fratele mai mic" al castelului de la Bonţida