Antena Meniu Search
x

Unde putem merge în vacanță în 2021? Destinațiile europene cu restricții minime 

Turiștii așteaptă cu optimism sezonul estival 2021, după ce, anul trecut, restricțiile anti-COVID i-au împiedicat să călătorească. În Europa, opțiunile de vacanță sunt variate, cu numeroase state care au relaxat măasurile împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Barurile, hotelurile, atracțiile turistice sunt deschise, iar condițiile de intrare în statele respective sunt minime, de cele mai multe ori fiind vorba de dovada vaccinării sau un test PCR negative.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 14:15

Croația

Croația este lăudată pentru coastele sale cu ape limpezi (chiar dacă majoritatea plajelor sunt mai degrabă stâncoase decât nisipoase) și se mândrește cu peste 1.000 de insule frumoase pe care le puteți vizita, scrie Euronews.

Turiștii pot vizita Croația atâta timp cât au dovada vaccinării, un test PCR negativ făcut în ultimele 48 de ore sau dovada recuperării de COVID. De asemenea, dovada plății cazării este necesară pentru cei care locuiesc în afara zonei Schengen.

Grecia

Pe acelaşi subiect

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice, în acest an. Barurile și restaurantele, la exterior, sunt deschise din luna mai. Pentru a intra pe teritoriul elen, vizitatorii trebuie să prezinte dovada vaccinării, un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore de la zbor sau dovada recuperării după Covid. Toți vizitatorii trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Italia

Una dintre cele mai vizitate țări din lume, care găzduiește monumente istorice emblematice, se deschide turiștilor în vara anului 2021. Cu oferte de city break-uri de neratat, plaje frumoase și peisaje încântătoare, este ușor de înțeles de ce Italia este destinația de suflet a multor turiști. 

Italia permite intrarea turiștilor din țările UE, dar și din Marea Britanie și SUA. Toți vizitatorii au nevoie de un test PCR negativ făcut în ultimele 48 de ore și vor trebui să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor. Pentru intrarea în Sicilia, Puglia și Calabria sunt necesare formulare secundare.

Malta

Malta și-a redeschis granițele pentru turiști în iunie 2021 și este prima țară europeană care a atins imunitatea de grup. Cetățenii din țările UE, dar și din Marea Britanie și Canada, pot intra în Malta cu un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte de zbor sau cu pașaportul Covid. Restaurantele malteze pot rămâne deschise până la miezul nopții, iar măsura privind purtarea măștii masca în aer liber va fi relaxată în iulie.

Islanda

Turiștii vaccinați și cei care pot dovedi că au contractat virusul SARS-Cov-2, dar s-au vindecat pot intra în Islanda fără a fi nevoiți să rămână în carantină, dar trebuie să aibă un test negativ la sosire.

Testul PCR poate fi făcut și în aeroport, însă chiar și cu un rezultat negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Deși această țară balcanică este o destinație adesea ignorată, are multe de oferit: orașe istorice, plaje luxoase și parcuri naționale uimitoare. Teatrele, barurile și cinematografele din Muntenegru sunt deschise, la fel și porturile pentru deținătorii de iahturi.

Muntenegru acceptă turiști de peste tot cu condiția ca aceștia să aibă, fie un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore, un test antigen negativ făcut cu 48 de ore în urmă, dovada recuperării sau dovada vaccinării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Unde putem merge în vacanță în 2021? Destinațiile europene cu restricții minime