Antena Meniu Search
x

Unde s-au ascuns românii de caniculă, în weekend. Au dat oraşele pe drumeţii la munte şi linişte

Canicula nu pare să se mai domolească aşa că oamenii fug din marile oraşe în zonele cu răcoare. La cascada Vărşag din judeţul Harghita, turiştii veniţi aici au putut să se bucure de frumuseţea naturii, dar şi de temperaturi de 20 de grade Celsius. Meteorologii anunţă că temperaturile mari se vor menţine toată săptămâna.  

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 08:15

Vezi și

Dacă săptămâna trecută ne-am confruntat cu temperaturi de peste 40 de grade, începe o nouă săptămână la fel de caniculară. Însă pentru a scăpă de căldură, turiştii caută tot mai mult să se răcorească la munte.

În judeţul Harghita, cascada Vărșag a fost principala atracţie pentru oamenii veniţi să scape de căldură.

Turistă: Am venit la aer de munte, în vacanţă şi am descoperit această cascadă minunată. Nici nu ma auzit de ea şi mi se pare extraordinară ca să fugi de caniculă

Turist: Îmi place zona pentru că e liniştită. Temperatura e rezonabilă faţa de ce e la noi acasă. Undeva la 20 şi ceva de grade, ceea ce este mai mult decât un aer respirabil.

Turişti: Avem ce să vedem. Ne mai ducem la baraj la Zetea, facem o baie, venim aici la cascadă, ne mai oprim la un păstrăv pe drum să mâncâm sau la înghiţată

În vârf de munte, pe masivul Rarău, a fost sărbătoare mare. Sărbătoarea Muntelui. Artiști și grupuri folclorice au încântat spectatorii cu cântece și dansuri autentice.

Sorin Filip, director Centru Cultural Bucovina: Şase formaţii tradiţionale ansamblu profesionist Ciprian Porumbescu, iar în dechidere am putut urmări buciumaşii de la Cîmpul Lung şi Ansamblul Canu din fundul Moldovei.

La final, turiştii au fost răsfăţaţi cu preparate tradiționale, balmoșul fiind la mare căutare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Unde s-au ascuns românii de caniculă, în weekend. Au dat oraşele pe drumeţii la munte şi linişte