Unde s-au ascuns românii de caniculă, în weekend. Au dat oraşele pe drumeţii la munte şi linişte
Canicula nu pare să se mai domolească aşa că oamenii fug din marile oraşe în zonele cu răcoare. La cascada Vărşag din judeţul Harghita, turiştii veniţi aici au putut să se bucure de frumuseţea naturii, dar şi de temperaturi de 20 de grade Celsius. Meteorologii anunţă că temperaturile mari se vor menţine toată săptămâna.
- Primarul cu castel în Franţa, chemat la DNA. De ce este acuzat Vlad Oprea de la Sinaia. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Crin Antonescu îl numeşte pe Călin Georgescu "o fantomă": "E ca un drog ieftin, dar eficient şi distrugător"
Dacă săptămâna trecută ne-am confruntat cu temperaturi de peste 40 de grade, începe o nouă săptămână la fel de caniculară. Însă pentru a scăpă de căldură, turiştii caută tot mai mult să se răcorească la munte.
În judeţul Harghita, cascada Vărșag a fost principala atracţie pentru oamenii veniţi să scape de căldură.
Turistă: Am venit la aer de munte, în vacanţă şi am descoperit această cascadă minunată. Nici nu ma auzit de ea şi mi se pare extraordinară ca să fugi de caniculă
Turist: Îmi place zona pentru că e liniştită. Temperatura e rezonabilă faţa de ce e la noi acasă. Undeva la 20 şi ceva de grade, ceea ce este mai mult decât un aer respirabil.
- Un sejur pentru minivacanța de Ziua Unirii costă, în medie, 850 de lei. Care sunt cele mai populare destinaţii
- Oraşul care devine tot mai vizibil pe harta turistică a României. În 2024 a bătut record după record
- Cât costă un bilet de avion Bucureşti - New York, după eliminarea vizelor
- Cele mai frumoase destinații ale anului 2025. O capitală europeană conduce clasamentul făcut de milioane de turişti
- Staţiunea unică care îmbină relaxarea cu adrenalina. Turiştii pot opta între pârtiile de schi şi poligonul de...
Turişti: Avem ce să vedem. Ne mai ducem la baraj la Zetea, facem o baie, venim aici la cascadă, ne mai oprim la un păstrăv pe drum să mâncâm sau la înghiţată
În vârf de munte, pe masivul Rarău, a fost sărbătoare mare. Sărbătoarea Muntelui. Artiști și grupuri folclorice au încântat spectatorii cu cântece și dansuri autentice.
Sorin Filip, director Centru Cultural Bucovina: Şase formaţii tradiţionale ansamblu profesionist Ciprian Porumbescu, iar în dechidere am putut urmări buciumaşii de la Cîmpul Lung şi Ansamblul Canu din fundul Moldovei.
La final, turiştii au fost răsfăţaţi cu preparate tradiționale, balmoșul fiind la mare căutare.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰