Antena Meniu Search
x

Video Jurnal de Asia, episodul 11. Marius Damian, despre aventurile pe Drumul Împăraţilor: "Traseul ne va purta prin niște peisaje uluitoare”

Noul sezon din Asia Express a primit titlul de Drumul Împăraților cu un motiv bine întemeiat. Marius Damian ne-a explicat totul.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 16:21

Vezi și

Sezonul 4 din Asia Express poartă numele de Drumul Împăraților pentru că acesta este chiar drumul împăraților romani, al regilor greci și al sultanilor.

Aventura din acest sezon a început în Anatolia, regiune care constituie un leagăn al civilizației. Anatolia e presărată cu ruine grecești și temple ce poartă multă istorie pe umeri, dar și numeroase cetăți și fortificații.

“Este cel mai bun nume pentru acest sezon. Cea mai bună titulatură mi se pare, mai ales pentru că traseul ne va purta prin niște peisaje uluitoare”, spune Marius Damian.

De ce se numește Drumul Împăraților

Aventura Asia Express se va extinde până pe coasta Mării Egee, pe coasta Mării Mediterane. Aceste locuri cu o istorie deosebită pot transpune pe oricine în niște vremuri demult apuse, cufundate în cărțile de istorie.

Zonele deșertice, precum Cappadocia, au un farmec aparte. De asemenea, Biserica Neagră de la Goreme este faimoasă pentru frescele sale originale, care datează din secolul 11.

“Gândul te duce departe. Mi-a plăcut Hagia Sophia pe care am văzut-o reprodusă în toate celelalte din orașele mari, căci în orașele mici sunt mult mai umile mult mai aproape de imaginea lui Cadâr, turcul înțelept, retras, care zice rugăciunea în liniște, cuminte”, povestește Marius Damian.

Prezentatorul Asia Express a promis să fie acolo pentru a extrage cele mai importante informații, astfel încât telespectatorii să simtă că ascultă o lecție de istorie foarte plăcută.

“Ne distrăm, dar mai și învățăm, că altfel nu progresăm”, a mai spus Marius Damian.

Cine e Marius Damian

Marius Damian este co-prezentatorul Asia Express sezonul 4, alături de Irina Fodor și Oase. Cei trei sunt pregătiți să ducă telespectatorii și vedetele pe Drumul Împăraților. Marius Damian a devenit rapid îndrăgit de public datorită felul său carismatic și modului savuroas în care prezintă aventurile din „Asia Express”. De asemenea, telespectatorii îl vor urmări pe actor și în noul sezon al emisiunii, însă de data aceasta acțiunea se va petrece pe Drumul Împăraților.

Co-prezentatorul „Asia Express” se numără printre cei mai apreciați și îndrăgiți actori de la noi din țară. La vârsta de 42 de ani, Marius Damian a fost văzut de foarte multe ori jucând cele mai spectaculoase piese de teatru, dar a apărut și în mai multe filme românești, precum: „Ai noștri”, „Minte-mă frumos” sau „S-a furat mireasa”.

În ceea ce privește viața personală actorul preferă să țină detaliile din viața personală departe de luminile reflectoarelor și de ochii curioșilor, lucru pentru care publicul nu a știu cine este cea care îi este alături de foarte mulți ani. Așadar, Marius Damian este căsătorit cu actrița Antoaneta Zaharia, cea care a jucat alături de el în filmul „Minte-mă frumos”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » TV » Jurnal de Asia, episodul 11. Marius Damian, despre aventurile pe Drumul Împăraţilor: "Traseul ne va purta prin niște peisaje uluitoare”