Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 15 iulie 2022. Canicula pune stăpânire pe România; Economia Chinei a încetinit

Știrile zilei, 15 iulie 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 20:48

Alessandra Stoicescu îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Alessandra Stoicescu îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 15 iulie 2022

1) Guvernul a adoptat forma finală a ordonanţei de modificare a Codului Fiscal. Alcoolul şi ţigările se scumpesc de la 1 august. Iar băuturile cu zahăr şi vacanţele, dar şi mesele la restaurant vor costa mai mult din ianuarie, anul viitor. 

2) Este criză politică în Italia. Premierul Mario Draghi şi-a anunţat aseară demisia, după ce guvernul de la Roma a pierdut sprijinul coaliţiei "Mişcarea 5 Stele". Demisia nu i-a fost însă acceptată de preşedintele republicii.

3) Canicula pune stăpânire pe România, în acest sfârşit de săptămână. Aproape toate regiunile se confruntă cu temperaturi extreme, de până la 37 de grade Celsius, iar umezeala va face ca aerul să pară imposibil de respirat.

4) Ivana Trump, prima soţie a fostului preşedinte american, a încetat din viaţă, din cauze naturale, la vârsta de 73 de ani. Anunţul a fost făcut chiar de Donald Trump, pe contul său Truth Social. 

5) China, a doua mare economie a lumii, a frânat brusc în trimestrul al doilea din cauza politicii de toleranţă zero faţă de Covid. Datele oficiale arată că Produsul Intern Brut al Chinei a crescut cu doar 0,4% în ultimul trimestru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Update » Știrile zilei, 15 iulie 2022. Canicula pune stăpânire pe România; Economia Chinei a încetinit