Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 29 august 2022. Şcoala începe cu reguli noi; România este la un pas de spaţiul Schengen

Știrile zilei, 29 august 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 29.08.2022, 21:10

Știrile zilei, 29 august 2022

1) România este la un pas de aderarea la spaţiul Schengen. Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că ţara noastră îndeplineşte toate cerinţele şi este pregătită să intre cu drepturi depline în spaţiul Schengen.

2) Şcoala începe cu reguli noi. Cu o săptămână înainte de noul an şcolar, ministrul Educaţiei a anunţat că media din gimnaziu nu va mai conta la admiterea la liceu, ci doar notele obţinute la Evaluarea Naţională.

3) NASA a amânat misiunea Artemis 1, care trebuia să pregătească reluarea zborurilor spre Lună. Lansarea rachetei Orion a fost oprită din cauza unor probleme tehnice la unul dintre motoarele navei spaţiale.

4) Ucraina ar fi lansat contraofensiva mult aşteptată în sudul ţării, în regiunea Herson, împotriva forţelor ruse de ocupaţie. Moscova admite atacuri cu HIMARS, dar neagă că ar fi o operaţiune semnificativă.

5) Brăţara electronică pentru monitorizarea agresorilor devine operaţională în România, începând din luna octombrie. Proiectul-pilot va funcţiona iniţial doar pentru protejarea celor pentru care s-a emis ordin de protecţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Update » Știrile zilei, 29 august 2022. Şcoala începe cu reguli noi; România este la un pas de spaţiul Schengen