Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 31 august 2022. Rezultate bune la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului; Creşte preţul poliţelor RCA

Știrile zilei, 31 august 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 19:20

Știrile zilei, 31 august 2022

1) Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a murit la vârsta de 91 de ani. Deşi mulţi ruşi îl învinuiesc pentru destrămarea URSS, Gorbaciov rămâne în istorie drept omul care a pus capăt în mod paşnic Războiului Rece.

2) Ministrul Muncii a anunţat un pachet de măsuri sociale în sprijinul românilor. Salariul minim ar putea creşte la 3.000 de lei,  de la 1 ianuarie 2023. Măsura propusă de PSD urmează să fie dezbătută în Coaliţia de guvernare. 

3) Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referinţă la poliţele RCA. Vizaţi de majorări semnificative sunt în primul rând şoferii sub 30 de ani, categorie văzută ca având un risc mai mare de accident. 

4) Inflația din zona euro a atins un nou nivel record în luna august, ajungând la 9,1%. Analiștii spun că situaţia este cauzată de prețurile ridicate la energie, dar şi de efectele negative ale valurilor de căldură de pe continent.

5) Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului şi spune că rata de promovare este cea mai ridicată din 2009. Rata de succes a fost de 32,5%, mai mare cu peste două procente faţă de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Update » Știrile zilei, 31 august 2022. Rezultate bune la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului; Creşte preţul poliţelor RCA