Antena Meniu Search
x

Video Mark Zuckerberg, despre casca cu realitate augmentată Meta Quest 3: "Este cea mai puternică pe care am lansat-o vreodată"

Meta Connect a avut ca punct central lansarea Quest 3 - casca cu realitate augmentată. Cât costă aceasta, dar şi ce ştie să facă, aflaţi acum, la Rubrica Use IT.

de Redactia Observator

la 07.10.2023, 10:08

  • Meta Quest 3, casca cu realitate augmentată lansată de Mark Zuckerberg, are preţ de pornire de la 500 de dolari.

Când marile companii de tehnologie organizează evenimente la care prezintă noi produse, suntem interesați atât de noile tehnologii la care vom avea acces, cât și la proiecțiile pentru viitorul apropiat. Acum a venit rândul companiei Meta. 

Meta Connect, evenimentul de la sfârșitul lunii septembrie, a avut ca punct central lansarea Quest 3, casca cu realitate augmentată pe care am văzut-o încă din iulie, dar pentru care nu aveam niciun fel de detalii. Acum am văzut-o în acțiune și am aflat chiar și prețul.

Vedeta evenimentului a fost a treia generaţie a căştilor Quest. Meta a anunţat că face trecerea de la realitatea virtuală la realitatea mixtă. Ceea ce înseamnă că noua cască nu se mai rezumă doar la generarea unor medii 3D, ci poate să suprapună elemente virtuale în lumea reală. Aşa cum face deja Apple cu Vision Pro, doar că la un preţ mai accesibil. 

Mark Zuckerberg, CEO Meta: O mare parte a acestei inovații este să ne asigurăm că aceste tehnologii sunt accesibile tuturor. Quest 3 este cea mai puternică cască pe care am livrat-o vreodată și care vă permite să îmbinați lumea fizică cu cea digitală. 

Pe acelaşi subiect

Headset-ul are sub capotă un procesor de generație nouă şi 8 GB de memorie RAM, ceea ce înseamnă că performanţa grafică ar trebui să se dubleze. Asta şi pentru că Meta poziţionează noua cască, în primul rând, ca un dispozitiv pentru jocuri. 

Pe de altă parte, a fost integrat şi un nou senzor cu Inteligenţă Artificială prin care casca să înţeleagă mai bine mediul în care vă aflaţi. Astfel obiectele virtuale vor şti când lovesc un perete din cameră şi vor reacţiona în consecinţă. În plus, există şi câteva widget-uri de realitate mixtă pe care le puteţi folosi pentru a vă decora casa virtual. 

Mark Zuckerberg, CEO Meta: Când porți Quest 3, vezi fizic camera în care te afli, doar că acum este o pânză pe care poți aduce obiectele digitale în lumea reală. În viitor, cred că nu peste prea mult timp, vei intra într-o cameră și vor fi la fel de multe holograme ale lucrurilor digitale cu care vei putea interacționa ca și obiecte fizice.

Meta Quest 3 va intra pe piaţă din 10 octombrie şi va avea un preţ care porneşte de la 500 de dolari, în funcţie de spaţiul de stocare. 

Inteligenţa Artificială a fost un alt subiect important la acest eveniment. Meta intră oficial în războiul chatbot-urilor inteligente, începând cu propriul său asistent, dar și cu o mulțime de alte feţe cunoscute, care vor juca rolul unor specialişti gata să dea sfaturi la orice oră. 

Mark Zuckerberg, CEO Meta: Progresele în domeniul Inteligenței Artificiale ne permit să creăm diferiţi asistenţi care ne pot ajuta să realizăm diferite lucruri. Nu credem că va exista o singură superinteligență cu care toată lumea va interacționa. Am experimentat, de asemenea, crearea unor asistenţi cu Inteligenţă Artificială care sunt puțin mai distractivi. 

Mai multe celebrităţi și-au împrumutat personalitățile pentru diferite tipuri de asistenţi virtuali, printre care Snoop Dog sau Kendall Jenner. Iar starul NFL, Tom Brady, va fi un soi de analist sportiv glumeţ. În total, 28 de personaje vor fi integrate în aplicaţiile de mesagerie ale companiei. 

Meta a prezentat şi noua generaţie a ochelarilor inteligenţi, în parteneriat cu Ray-Ban, care vor fi disponibili la vânzare din 17 octombrie, cu preţuri începând de la 299 de dolari.  Aceştia au două scopuri - să fie folosiţi pe post de căşti, dar şi pentru fotografii şi filmări. Ochelarii vor avea o cameră foto ultra-wide de 12 megapixeli şi vor putea filma timp de un minut. În total, pot stoca aproximativ 500 de fotografii și 100 de videoclipuri de 30 de secunde. Iar cu ajutorul aplicaţiei puteţi să împărtăşiţi rapid cu prietenii din social media momentele pe care le surprindeţi prin lentilele ochelarilor. 

Ştiţi despre ce nu s-a vorbit aproape deloc? Despre Metavers, subiectul principal de acum un an. Dar văzând ce poate face noua casca Meta Quest 3, am realizat ceva: hardware-ul disponibil pentru realitate virtuală, augmentată și mixtă, ajunge în sfârșit din urmă cu ideile mari pe care toată lumea le-a avut despre acest concept numit "metavers" în urmă cu câțiva ani.

Noi ne oprim aici pentru azi. Până data viitoare, nu uitați, inovăm prin tehnologie. Use it! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » UseIT » Mark Zuckerberg, despre casca cu realitate augmentată Meta Quest 3: "Este cea mai puternică pe care am lansat-o vreodată"