Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La târgul berbecilor de la Miercurea Ciuc, pastrama i-a ademenit pe gurmanzi! #100 de zile de vară

Câte bunătăţi se pot pregăti din carnea de berbec? Au răspuns provocării sute de gospodari din şase judeţe, care şi-au dat întâlnire la Miercurea Ciuc. La cel mai mare târg de berbeci din ţară, unii şi-au negociat marfa, iar alţii s-au întrecut în gătit. Gurmanzii au ales cu greu dintre tradiţionala tocană, mici, pastramă sau mămăliga cu brânză.

de Redactia Observator

la 30.07.2017 , 23:50

Câte bunătăţi se pot pregăti din carnea de berbec? Au răspuns provocării sute de gospodari din şase judeţe, care şi-au dat întâlnire la Miercurea Ciuc. La cel mai mare târg de berbeci din ţară, unii şi-au negociat marfa, iar alţii s-au întrecut în gătit. Gurmanzii au ales cu greu dintre tradiţionala tocană, mici, pastramă sau mămăliga cu brânză.

Oierii veniţi din şase judeţe au vrut să îi convingă pe vizitatori că nu se pricep doar la treburile stânei. Şi au reuşit.

Dar cum nicio masă nu e completă fără tradiţionalul grătar... micii şi pastrama n-au lipsit. Şi, evident, nici berea. 

Vezi și

După ce şi-au potolit pofta, oamenii au studiat şi ofertele din târg. Oierii recunosc că au avut un câştig bun. Animalele s-au vândut chiar şi cu aproape o mie de euro bucata.

Printre cei mai populari berbeci aduşi la târg se numără şi cei din rasa Sufolk. Un astfel de exemplar are în jur de 80 de kiligrame şi ajunge să se vândă chiar şi cu 5 mii de euro. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Vara de 100 de zile » La târgul berbecilor de la Miercurea Ciuc, pastrama i-a ademenit pe gurmanzi! #100 de zile de vară