Antena Meniu Search
x

La târgul berbecilor de la Miercurea Ciuc, pastrama i-a ademenit pe gurmanzi! #100 de zile de vară

Câte bunătăţi se pot pregăti din carnea de berbec? Au răspuns provocării sute de gospodari din şase judeţe, care şi-au dat întâlnire la Miercurea Ciuc. La cel mai mare târg de berbeci din ţară, unii şi-au negociat marfa, iar alţii s-au întrecut în gătit. Gurmanzii au ales cu greu dintre tradiţionala tocană, mici, pastramă sau mămăliga cu brânză.

Vezi și

Câte bunătăţi se pot pregăti din carnea de berbec? Au răspuns provocării sute de gospodari din şase judeţe, care şi-au dat întâlnire la Miercurea Ciuc. La cel mai mare târg de berbeci din ţară, unii şi-au negociat marfa, iar alţii s-au întrecut în gătit. Gurmanzii au ales cu greu dintre tradiţionala tocană, mici, pastramă sau mămăliga cu brânză.

Oierii veniţi din şase judeţe au vrut să îi convingă pe vizitatori că nu se pricep doar la treburile stânei. Şi au reuşit.

Dar cum nicio masă nu e completă fără tradiţionalul grătar... micii şi pastrama n-au lipsit. Şi, evident, nici berea. 

După ce şi-au potolit pofta, oamenii au studiat şi ofertele din târg. Oierii recunosc că au avut un câştig bun. Animalele s-au vândut chiar şi cu aproape o mie de euro bucata.

Printre cei mai populari berbeci aduşi la târg se numără şi cei din rasa Sufolk. Un astfel de exemplar are în jur de 80 de kiligrame şi ajunge să se vândă chiar şi cu 5 mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vara de 100 de zile » La târgul berbecilor de la Miercurea Ciuc, pastrama i-a ademenit pe gurmanzi! #100 de zile de vară