Antena Meniu Search
x

Galerie foto 10 judeţe intră de la ora 13.00 sub avertizare cod galben de ploi, grindină şi vijelii. Alertă de caniculă în București și regiuni din sud-vestul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de fenomene extreme. Astfel, de astăzi, de la ora 13.00, intră în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. 10 judeţe vor fi afectate integral sau parţial, până mâine dimineaţă, la ora 6.00. De asemenea, specialiştii anunţă o nouă alertă cod galben de caniculă, valabilă în Bucureşti şi 9 judeţe. 

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 10:26

Codul galben de ploi, grindină şi vijelii este valabil în intervalul 26 iunie, ora 13 – 27 iunie, ora 6.

În jumătatea vestică a Olteniei, în Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona 

Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, potrivit ANM.

Articolul continuă după reclamă

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Cod galben de caniculă, miercuri, în Bucureşti şi 9 județe

Interval de valabilitate: 26 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat 

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. 

Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

meteoromania.ro

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoză specială pentru Capitală

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București avertizând că urmează încă o perioadă caniculară. Prognoza este valabilă în intervalul miercuri, ora 10.00 - joi, ora 6.00. Valul de căldură și disconfortul termic ridicat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, au precizat meteorologii.

Vremea de mâine 26 iunie 2024. Valul de căldură se extinde

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei şi Munteniei şi se va extinde în Banat, unde disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În restul regiunilor vremea va fi călduroasă, temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 33 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în deltă, spre 25...26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 21 de grade. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice, în sud-vestul Olteniei, în Banat, local în Crişana şi pe alocuri în Transilvania şi Maramureş. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...20 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Vremea » 10 judeţe intră de la ora 13.00 sub avertizare cod galben de ploi, grindină şi vijelii. Alertă de caniculă în București și regiuni din sud-vestul țării