Antena Meniu Search
x

Galerie foto 13 judeţe, sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele ore. Vreme severă până la noapte

Administraţia Naţională de Meteorolgie a emis, în urmă cu puţin timp, o nouă avertizare de vreme severă. Astfel, de la ora 10.00 a intrat în vigoare un cod galben de ploi torenţiale şi grindină, care vizează 13 județe din țară. Alerta expiră la noapte.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 10:18

În Banat, Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, în vestul Transilvaniei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp, potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Judeţe vizate sunt: Maramureș, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Sibiu. 

Articolul continuă după reclamă

Avertizarea este în vigoare joi întree orele 10.00 și 23.00.

Pe acelaşi subiect

Averse slabe, vânt și maxime de 24 de grade, joi, în Capitală

În Capitală, joi, temperaturile maxime vor ajunge la 24 de grade, dar vor fi averse slabe, potrivit prognozei speciale pentru București, emise de ANM. Astfel, joi, între orele 10.00 și 23.00, cerul va avea înnorări și vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă în București va fi de 22-24 de grade.

Vremea 23 mai în țară

În jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi instabilã şi în special ziua vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, iar mai ales în zonele montane şi submontane din Oltenia, Banat, Crişana şi vestul Transilvaniei, local, se vor acumula cantitãţi de apã 25...35 l/mp. Izolat vor fi posibile şi cãderi de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se pot semnala la intensitãţi mai mici, pe alocuri în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra de la 18...20 de grade în Oltenia şi pânã la 28...29 de grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre 4...6 grade. Izolat se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » 13 judeţe, sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele ore. Vreme severă până la noapte