Antena Meniu Search
x

Curs valutar

14 județe intră sub avertizare de cod galben și portocaliu de ploi și vijelii. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertismente de cod galben și potocaliu pentru 14 județe, care intră în vigoare de la ora 10, respectiv 13 și sunt valabile până la ora 20.   

de Redactia Observator

la 06.08.2024 , 10:20

Codul galben intră în vigoare de la ora 10.00 și până la ora 20.00, iar fenomene vizate sunt de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 50...60 km/h și pe arii restrânse grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Cod portocaliu de vijelii 

Codul portocaliu intră în vigoare la ora 13 și va fi valabil până la ora 20. Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată, iar zonele afectate sunt județele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

Articolul continuă după reclamă

În județele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea vor fi intensificări ale vântului, vijelii, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Pe acelaşi subiect

14 județe intră sub avertizare de cod galben și portocaliu de ploi și vijelii. Zonele vizate

Capitala, sub cod galben de ploi 

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până marți seara. După-amiază vor fi intensificări ale vântului, averse, descărcări electrice și grindină. „Valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Cerul va prezenta înnorări și, îndeosebi după-amiaza, vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze de 50...60 km/h, averse (10...15 l/mp), descărcări electrice și grindină”, potrivit ANM. Prognoza specială este valabilă marți, între orele 10.00 și 20.00. Capitala și județele Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, și Ilfov sunt sub avertizare cod galben până la ora 20.00.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Vremea » 14 județe intră sub avertizare de cod galben și portocaliu de ploi și vijelii. Zonele vizate