Antena Meniu Search
x

Curs valutar

16 județe intră sub alertă de cod galben de ploi și vijelii. Sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de cod galben de ploi și vijelii care intră în vigoare vineri, de la ora 12, și va fi valabil până la ora 21. 16 județe sunt vizate de fenomenele meteo. 

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 10:52

Potrivit ANM, alerta de cod galben de ploi și vijelii vizează 16 județe și intră în vigoare vineri de la ora 12 și până la ora 21. Fenomene vizate sunt de instabilitate atmosferică. 

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 60...70 km/h și pe arii restrânse grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în zona montanã şi în nordul Moldovei.

Articolul continuă după reclamă

16 județe instră sub alertă de cod galben de ploi și vijelii. Sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă

Pe acelaşi subiect

Sudul țării, sub cod galben de caniculă

Meteorologii au emis pentru vineri o avertizare cod galben de caniculă. Alerta vizează Bucureștiul și cinci județe. Vineri, în sudul Olteniei și sud-vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Alerta vizează Bucureștiul și județele Dolj, Olt, Teleorman, Giugiu și Ilfov.

În ce privește prognoza separată pentru Capitală, meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când și disconfortul termic va ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade.

Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară vor fi înnorări temporare și posibil averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vineri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în special în zonele de munte.

16 județe instră sub alertă de cod galben de ploi și vijelii. Sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când disconfortul termic va ridicat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Vremea » 16 județe intră sub alertă de cod galben de ploi și vijelii. Sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă