Antena Meniu Search
x

Vremea 25 decembrie 2023 - 22 ianuarie 2024. Crăciun şi final de an cu atmosferă de primăvară. Un val de aer tropical aduce temperaturi de 18 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 decembrie 2023 - 22 ianuarie 2024. Conform specialiștilor ANM, finalul de an aduce temperaturi de primăvară. De la începutul săptămânii viitoare, o masă de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noastre.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 08:29

Crăciun şi final de an cu atmosferă de primăvară. Temepraturile se vor apropia de 20 de grade Celsius
Vremea 25 decembrie 2023 - 15 ianuarie 2024. Crăciun şi final de an cu atmosferă de primăvară. Temepraturile se vor apropia de 20 de grade Celsius - Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 22 decembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 decembrie 2023 - 22 ianuarie 2024.

"De la începutul săptămânii viitoare o masă de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noastre. Astfel, vremea va fi deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, cu valori termice în medie de 8...14 grade Celsius peste normalul acestui interval. Vor mai fi ploi în Maramureş, Transilvania, Crişana şi izolat în estul teritoriului, iar la munte, în special în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ploaie. Vântul va avea rafale în general de peste 70...90 km/h la altitudini mari la munte, dar intensificãri locale şi temporare cu viteze de pânã la 45..55 km/h vor fi în prima parte a intervalului şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade Celsius. Prin zonele joase de relief sau în depresiuni este posibil să mai avem condiții de ceață", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 25 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și Meridionali.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 1 - 8 ianuarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Vremea 8 - 15 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane

Prognoza meteo 15 - 22 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 25 decembrie 2023 - 22 ianuarie 2024. Crăciun şi final de an cu atmosferă de primăvară. Un val de aer tropical aduce temperaturi de 18 grade Celsius