Antena Meniu Search
x

Galerie foto 25 de județe și București, sub avertizare cod galben de caniculă. Marți, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru duminică o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic, valabilă în București și cinci județe din sudul țării. Luni, valul de căldură se va extinde și în alte regiuni.

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 10:58

Duminică, valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade Celsius. Sunt vizat Capitala și județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași. În aceste zone, va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade Celsius.

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

meteoromania.ro

Luni, valul de căldură se va extinde

Conform ANM, va fi cod galben în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui și Bacău.

Pe acelaşi subiect

Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade. 

Marți, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării.

Caniculă în București, până marți dimineața

Vremea se menține călduroasă în Capitală, unde duminică vor fi maxime de 32 de grade, iar luni de până la 36 de grade Celsius, anunță meteorologii în prognoza specială pentru București. Astfel, de duminică dimineața până luni, la ora 10.00, deși valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând a se situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. De luni dimineața până marți, la ora 10.00, vremea va deveni caniculară, cu disconfortul termic în creștere și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-21 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » 25 de județe și București, sub avertizare cod galben de caniculă. Marți, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara