Antena Meniu Search
x

Video Străzile din București, pustii după ce temperaturile au atins 40 de grade la umbră. Județele care se vor lovi săptămâna viitoare de al treilea val de caniculă

Unde nu au lovit furtunile, a fost caniculă. În Bucureşti, temperaturile au atins aprope 40 de grade Celsius, la umbră. Dacă în mod normal, sămbăta oraşul era plin, astăzi străzile au fost goale. Temperaturile extreme nu ne lasă nici săptămâna viitoare când vom avea parte de al treilea val de caniculă. 

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 19:45

Vezi și

În Capitală, doar dimineaţa s-a putut ieşi din casă la o plimbare. 

Femeie: Astăzi ne-am trezit hotărâţi să scăpăm de căldură.  Plănuim să plecăm la munte. Nu este de stat în Bucureşti, e insuportabil. E super stresant şi ideea că nici mâine nu e mai răcoare te oboseşte.

Andreea Milea, reporter Observator: Este ora 10 dimineaţa iar parcul Herăstrău este plin de oameni. Bucureştenii spun că şi-au modificat programul din cauza caniculei aşa că ies la plimbare dimineaţa pentru a sta în case după-amiaza.

Capitala şi alte şase judeţe din sudul ţării sunt astăzi sub cod portcaliu

Pe acelaşi subiect

Pescar: Am mutat programul de pescuit. Dimineaţa a fost chiar bine, a bătut vântul si a fost răcoare. 25 de grade, dimineaţa.

În câteva ore, temperatura a urcat rapid la 31 de grade la umbră.

Pe Calea Victoriei, de obicei înţesată de oameni în weekend, a cam bătut vântul.

De altfel Capitala şi alte şase judeţe din sudul ţării sunt astăzi sub cod portcaliu. Alte 13 judeţe sunt sub avertizare cod galben de temperaturi extreme. Termometrul a urcat până la 35 de grade în Zimnicea şi Giurgiu. Temepraturile resimţite au depăşit însă 40 de grade.

Nici marea nu a mai fost chiar un refugiu pe caniculă. La Constanţa soarele a fost arzător.

Andreea Filip, reporter Observator: La orele prânzului pe plajă sunt peste 35 de grade Celsius aşadar turiştii caută răcoarea în larg acolo unde pot ajunge cu skyjetul sau cu salteau.

Arşiţa nu a tăiat pofta de distracţie a turiştilor.

Nu scăpăm de caniculă nici săptămâna viitoare. Al treilea val de căldură va aduce temperaturi şi mai mari, de 42 de grade Celsius în sudul şi estul ţării. Abia de joi vremea se mai răcoreşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Străzile din București, pustii după ce temperaturile au atins 40 de grade la umbră. Județele care se vor lovi săptămâna viitoare de al treilea val de caniculă