Antena Meniu Search
x

Galerie foto 35 de județe și Capitala, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara, până luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările cod galben și portocaliu de vreme severă. Astfel, în majoritatea zonelor țării, sunt anunțate ploi, vijelii şi grindină, până luni dimineață.

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 10:37

În cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, fiind emis cod galben care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. 

Potrivit ANM, codul galben este valabil de duminică, de la ora 10 până luni, la aceeași oră.

Coduri galben și portocaliu de vreme severă în România

De asemenea, pe parcursul zilei de duminică, la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65...75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină, fiind emisă avertizare cod portocaliu. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Avertizarea cod portocaliu vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Codul portocaliu intră în vigoare duminică, la ora 11 până luni, la 4.00, urmând să se manifeste prin instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

Vreme instabilă și temperaturi scăzute duminică, în Capitală

Vremea va deveni instabilă duminică și se va răcori în Capitală, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

În București, cerul va avea înnorări și îndeosebi după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » 35 de județe și Capitala, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara, până luni