Antena Meniu Search
x

Video După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă

Nori negri, ploi torenţiale şi inundaţii! A fost tabloul acestei zile atipice de primăvară, în care 18 judeţe sunt încă sub avertizare de vreme extremă. În urmă cu puţin timp, circulaţia trenurilor pe una dintre cele mai aglomerate linii, Bucureşti - Oradea, a fost blocat de o viitură în apropiere de Copşa Mică. Vremea rea a adus necazuri şi în Banat şi Moldova. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 08.05.2024, 19:45

Vezi și

Ploi rapide şi violente au acoperit cu apă curţile în Moldova. O rupere de nori care a durat 20 de minute a adus precipitaţii care s-ar fi adunat, în mod normal, în jumătate de lună. Străzile s-au transformat în canele navigabile. Norii au adus averse şi în vestul ţării. 

O ploaie torenţială de un sfert de oră a dat peste cap traficul la Timişoara. Canalizările nu au făcut faţă unei averse care a adus 40 de litri de apă pe metru pătrat. 

Localnică: S-a oprit dintr-odată din mers. S-a oprit. A intrat apă la motor.

Localnic: Eu canalizare nu le mai plătesc. Să desfunde canalul. 

Pe acelaşi subiect

Sate sub ape, culturi distruse

Ploaia extremă din Bihor a băgat sub ape un întreg sat. Oamenii îi aşteaptă acum pe pompieri cu pompe de mare putere pentru a le elibera curţile şi drumul. Unde nu a plouat, a căzut grindina. În Hunedoara, localnicii plâng acum de mila culturilor distruse de gheaţă. Pe Transalpina, vremea s-a schimbat peste noapte. De la soare şi căldură, la ceaţă şi frig. Pâcla a înghiţit Munţii Parâng şi a plouat torenţial. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Utilajele pentru deszăpezire rămân trase pe dreapta pentru că vremea rea încă le pune beţe în roate drumarilor care sperau să redeschidă şoseaua mai devreme. Vizibilitatea este aproape zero din cauza ceţii şi urmează două zile cu ploi şi vijelii. 

Avertizări de vreme extremă

18 judeţe sunt sub avertizare de vreme extremă până la miezul nopţii - meteorologii anunţă şi 40 de litri de apă pe metru pătrat în Oltenia, Banat şi Transilvania. 

Alina Şerban, meteorolog ANM: Vorbim de o atmosferă foarte instabilă, foarte dinamică şi cu advecţii de aer rece mai dese. 

Meteorologii au anunţat astăzi că luna aprilie a fost cea mai călduroasă la nivel mondial din ultimii 30 de ani şi a 11-a lună consecutivă cu recorduri termice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Vremea » După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă