Antena Meniu Search
x

Video "A luat tot, nu mai e nimic. E voia lui Dumnezeu, nu avem ce face". Șuvoaiele unui pârâu din Gorj au distrus zeci de gospodării. Oamenii au pierdut tot într-o clipă

O furtună de nici o oră a umflat atât de mult un pârâu din Gorj, încât a ieşit din matcă şi a inundat zeci de gospodării, din două sate. Şuvoaiele au intrat în case şi le-au distrus toată agoniseala. Între timp şi alte oraşe din ţară au fost lovite de furtuni, iar în unele zone traficul a fost complet dat peste cap din cauza puhoaielor. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.06.2023, 07:34

Vezi și

Apă până la jumătatea porților, mașini blocate, oameni care abia înaintează pe străzile inundate. E ziua pe care nu o vor uita prea curând localnicii din comuna Aninoasa, judeţul Gorj. După o ploaie de câteva zeci de minute, un pârâu, care e mereu un fir de apă, s-a umflat și s-a ridicat mai bine de patru metri.

Au pierdut tot într-o clipă

O bătrână care cade în apa ce a inundat drumul e ajutată de o altă femeie să se poată ține pe picioare și să treacă strada. Tanti Maria ne-a povestit clipele de groază prin care a trecut. În câteva minute, apa a inundat tot în cale. Mobila i-a fost distrusă și păsările înecate în coteț. Un alt vecin, imobilizat la pat, a fost salvat în ultimul moment de pompieri.

Maria: Ne scoaseră pe geamuri că se blocase ușile și nu mai puteam să mai ieșim. Am 76 de ani, dar nu am văzut așa ceva. 

Pe acelaşi subiect

Femeie: Se înecase mama, că fu până aici apa. Și o scăpai eu, o luai de mână, căzu jos în baltă, că veni până aici.

Disperați, oamenii au încercat să salveze ceva din calea apelor.

Bărbat: Luai câinele din vale, că-i luă cușca pe sus. Betoniera, uitați unde o duse, porțile cum le deschise, lemnele le împrăștie.

Diana Speretoiu, reporter Observator: La o oră după ce s-a oprit furtuna, așa arată zeci de curți din localitatea Aninoasa, iar oamenii se uită neputincioși cum le este distrusă agoniseala de-o viață

Localnică: Mă lupt cu apa singură.

Reporter: O jumătate de metru.

Localnică: - Uitați și dumneavoastră cum e.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Străzile s-au transformat în adevărate râuri și, iată, cum curge apa direct în curțile oamenilor.

Bărbat: Era până aici apa, o jumătate de metru. 

Vecine: Doamne, a intrat în casă. Nu te poți ține, nu poți face nimic. Nu am putut să-i ajutăm în niciun fel.

Peste 50 de gospodării, din două sate, au fost inundate. Primăria face acum evaluări şi speră că va putea ajuta oamenii.

Ilie Petroi, primar Aninoasa: Și drumul a fost afectat, absolut totul. Dintr-o dată, s-a umflat pârâul și au fost câțiva copii pe care i-am scos din locuință. Mergem din gospodărie în gospodărie să vedem situația reală

Şi nu a fost singurul loc din ţară lovit de urgie.

În judeţul Caraş-Severin, potopul care a lovit cu o forță neașteptată, a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Oamenii din localitatea Bănia spun că nu a plouat mai mult de o oră, dar a fost suficient pentru ca străzile şi casele să le fie inundate.

Localnici: A luat tot, nu mai e nimic. Tot a luat, e voia lui Dumnezeu, nu avem ce face. Tot a luat, morman a luat. Am avut nişte saci de îngrăşământ. Tot a luat de aici.

Probleme au apărut şi în Timişoara, unde o furtună puternică a făcut ravagii. După câteva minute de vijelie, pământul a fost acoperit de grindină.

Ploaie cu grindină a fost şi la Drobeta-Turnu Severin. 

În judeţul Hunedoara, pompierii au muncit neîncetat, pentru a-i ajuta pe localnici să scoată din beciuri apa şi nămolul.

Iar în Arad, o ploaie torenţială de câteva zeci de minute a paralizat circulaţia maşinilor şi tramvaielor din zonele joase ale oraşului. Canalizarea nu a mai făcut faţă şi a refulat. Mai multe străzi şi pasaje au fost inundate, iar un copac a fost pus la pământ. În ultimele zile, mai multe oraşe din vestul şi sud-vestul ţării au fost sub avertizări meteorologice de vreme severă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » "A luat tot, nu mai e nimic. E voia lui Dumnezeu, nu avem ce face". Șuvoaiele unui pârâu din Gorj au distrus zeci de gospodării. Oamenii au pierdut tot într-o clipă