Antena Meniu Search
x

Vremea 1 februarie. Va continua să ningă ușor în cea mai mare parte a țării. Maximele pot ajunge chiar și la 10 grade

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, iar în zona joasã din Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã sau ploaie. Maximele vor fi mai ridicate decât în mod normal în majoritatea regiunilor, se vor încadra între -1 şi 10 grade.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 18:30

La noapte, în regiunile intracarpatice vor fi înnorãri şi temporar va ninge în zonele montane şi submontane şi local în zonele mai joase de relief, cu menţiunea cã în Câmpia de Vest trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ploaie, ce pot favoriza depunerile de polei.

În restul ţãrii cerul va fi variabil spre mai mult senin în prima parte a nopţii, iar trecãtor fulguieli se vor semnala cu precãdere în Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini de peste 1700 m din Carpaţii Meridionali şi de Curburã, cu rafale de peste 70...80 km/h, unde va fi viscol şi vizibilitate scãzutã. Temperaturile minime se vor încadra în general între -10 şi -1 grad, cu cele mai scãzute valori în Muntenia. Izolat, va fi ceaţã, cu depunere de chiciurã.

Vremea 1 februarie în țară

În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, iar în zona joasã din Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã sau ploaie, ce vor favoriza pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, depunerile de polei. În zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumãtatea de nord a Carpaţilor Orientali, ninsorile local vor fi însemnate (se vor acumula cantitãţi de precipitaţii în general de 15...20 l/mp). În restul ţãrii, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat precipitaţii slabe, mixte, cu probabilitate mai mare în Moldova. 

Pe acelaşi subiect

Vântul va continua sã aibã intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, dar local, ziua, şi în zonele joase de relief din sud-vest, centru şi nord-est, cu viteze în general de 50...55 km/h. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod normal în majoritatea regiunilor, se vor încadra între -1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 şi 1 grad. Izolat se va semnala ceaţã, cu depunere de chiciurã. Presiunea atmosferică va scadea usor, insa mai notabil in nord-estul tarii decat in rest.

Vremea 1 februarie în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -6...-5 grade, mai coborâtã pânã în jurul valorii de -9 grade în zona periurbanã.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare noaptea, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximã, uşor mai mare decât cea normalã datei, va fi de 5...7 grade, iar cea minimã de -3...-1 grad.

Presiunea atmosferică va fi aproape stationara, cu putin sub valoarea sa normala.

Vremea 1 februarie la munte

În masivele aferente regiunilor vestice şi nord-vestice va fi nebulozitate persistentã şi pe arii extinse ninsori însemnate cantitativ, în timp ce în cele din sudul şi estul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse se vor semnala ninsori slabe; se va depune strat nou de zãpadã. Astfel, în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumãtatea de nord a Carpaţilor Orientali, se vor acumula cantitãţi de precipitaţii în general de 15...20 l/mp. Vântul va continua sã aibã intensificãri, cu viteze mai mari îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Regimul termic va fi comparabil cu cel specific perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 1 februarie. Va continua să ningă ușor în cea mai mare parte a țării. Maximele pot ajunge chiar și la 10 grade