Antena Meniu Search
x

Galerie foto Alertă de inundații în România. Râuri din 17 județe, sub avertizări cod galben de viituri până vineri dimineață

Râuri din 17 județe se află, până vineri dimineață, sub avertizare hidrologică cod galben. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici şi creşteri de debite, cu depăşirea cotelor de atenție.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 12:47

Începând de miercuri, de la ora 12.00, până vineri la ora 10.00, va fi în vigoare Cod galben care va afecta râuri din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, afluenţii mici ai Dunării amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție. 

Articolul continuă după reclamă

Sunt vizate râuri din județele Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Teleorman. Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin şi Timiş.

Pe acelaşi subiect

Ploi, grindină şi vijelii în 18 judeţe, până joi dimineața

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vânt valabilă în mai multe județe din țară, până joi dimineața. Astfel, în Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Potrivit ANM, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Avertizarea este în vigoare de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 10.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Alertă de inundații în România. Râuri din 17 județe, sub avertizări cod galben de viituri până vineri dimineață