Antena Meniu Search
x

Capitala, lovită de ploi, vânt şi descărcări electrice în următoarele 24 de ore. Cod galben de vreme severă în mai multe judeţe

În Capitală vor fi perioade cu averse și vânt, iar maximele vor ajunge la 24 de grade, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Astfel, de miercuri până joi la ora 10.00, vremea în București va fi în general instabilă. De asemenea, pentru acelaşi interval, ANM a emis un cod galben de vreme severă în 18 judeţe.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 10:38

Prognoza specială emisă de ANM este valabilă în intervalul 22 mai, ora 10.00 - 23 mai, ora 10.00.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse (10-15 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 12-14 grade Celsius.

Cod galben de ploi torenţiale, grindin şi vijelii în mai multe judeţe, până joi dimineața

Articolul continuă după reclamă

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vânt valabilă în mai multe județe din țară, până joi dimineața. Astfel, în Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Potrivit ANM, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Pe acelaşi subiect

Capitala, lovită de ploi, vânt şi descărcări electrice în următoarele 24 de ore

meteoromania.ro

Avertizarea este în vigoare de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 10.00.

Cod galben de inundații în județele Hunedoara, Arad și Bihor

Hidrologii au emis miercuri dimineața o avertizare cod galben de inundații pentru râuri din județele Hunedoara, Arad și Bihor. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos, Tauz (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Hunedoara, Arad și Bihor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gurahonț – amonte confluență cu râul Hodiș, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior.

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea este în vigoare miercuri până la ora 12.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Vremea » Capitala, lovită de ploi, vânt şi descărcări electrice în următoarele 24 de ore. Cod galben de vreme severă în mai multe judeţe