Antena Meniu Search
x

Alertă de inundații pe râuri din 9 județe. Viituri puternice se pot produce în Neamţ, Botoşani şi Iaşi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marți o avertizare Cod galben de inundaţii valabilă până miercuri în 3 bazine hidrografice. Viiturile se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Neamţ, Botoşani şi Iaşi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.08.2021, 11:50

În intervalul marți ora 13.00 – miercuri ora 12.00 sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din 3 bazine hidrografice, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Sunt vizate bazinele hidrografice Olt, Siret şi Prut.

Potrivit INHGA, inundații se așteaptă pe râuri din judeţele Harghita, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani și Iaşi. Viiturile se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Neamţ, Botoşani şi Iaşi.

inhga.ro

Pe acelaşi subiect

Cod portocaliu de ploi și vijelii în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis, în această dimineață, noi avertizări de vreme severă în România. Potrivit specialiştilor, în zonele vizate va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă.

Meteorologii anunță cantități de apă ce vor depăși 60 de litri pe metru pătrat, grindină și vijelii. 

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate intră în vigoare la ora 12.00 şi este valabil până miercuri, 25 august, la ora 10.00. În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25...40 l/mp.

Cod portocaliu de vreme severă

Interval de valabilitate 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00. În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Alertă de inundații pe râuri din 9 județe. Viituri puternice se pot produce în Neamţ, Botoşani şi Iaşi