Antena Meniu Search
x

Alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori în România. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă

Adminitraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, lapoviţă şi ninsori în România, până sâmbătă dimineaţă. Alerta a intrat în vigoare astăzi, 7 ianuarie, la ora 7.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.01.2021, 10:37

Ninsori şi viscol în România
Alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori în România. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă - Profimedia / imaginie ilustrativă
  • Vor predomina ploile, însă de vineri precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, cu precãdere în zona deluroasã a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zãpadã.

Astfel, în intervalul 7 ianuarie, ora 10:00 - 9 ianuarie, ora 10:00, temporar vor fi precipitaţii, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru şi nord-est, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând sã cuprindã cea mai mare parte a ţãrii.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumãtatea de sud, unde se vor acumula 15...25 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în cursul zilei de vineri (8 ianuarie) şi în noaptea de vineri spre sâmbãtã (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, cu precãdere în zona deluroasã a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zãpadã.

Viscol şi ninsori la munte

La munte, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, mai consistent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã.

Vântul va avea intensificãri în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafalã va atinge 60...80 km/h, spulberând zãpada, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40...50 km/h.

Potrivit informării ANM, în urmãtoarele zile şi pe aproape întreg parcursul sãptãmânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicatã, concomitent cu pãtrunderea şi instalarea unei mase de aer rece.

Vremea se răceşte în Capitală

Meteorologii au emis, joi, o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până sâmbătă la ora 10.00. În prima parte a prognozei, vremea se menține caldă, cu rafale de vânt ce pot atinge 40 de kilometri la oră, după care se răcește.

Potrivit meteorologilor, joi de la ora 10.00 până vineri la ora 8.00, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros și trecător, va ploua slab, după orele prânzului și din nou spre sfârșitul nopții de joi spre vineri. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei, când viteza la rafală va atinge 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă de 1...2 grade.

De vineri până sâmbătă la ora 10.00, vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopții, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă de ploi, lapoviţă şi ninsori în România. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă