Meniu
Search
x

Alertă de vreme rea în România. ANM anunță ploi, ninsori și strat nou de zăpadă la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare de ninsori, ploi și viscol, valabilă până luni dimineață.

De Redactia Observator la 10.12.2021, 11:35

În intervalul sâmbătă ora 14.00 – luni ora 8.00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului.

La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

Precipitaţiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15...25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40...50 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Prognoza specială pentru Bucuresti

Valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima va fi de 9-10 grade, iar minima de 2-4 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

11 decembrie, ora 08 - 12 decembrie, ora 08: Vremea se va menține în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Începând de după-amiază va ploua și se vor cumula peste 10-15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a intervalului, când vor fi viteze, în general, de 45-55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade,

iar cea minimă, apropiată de cea din timpul zilei va fi de 7-8 grade.

12 decembrie, ora 08  - 13 decembrie, ora 08: Vremea va fi în continuare mai caldă decât normal în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua. Noaptea vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie şi posibil, spre dimineață, lapoviţă și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10-11 grade, iar cea minimă de 1-2 grade.

Cum o să fie vremea de Crăciun și de Revelion

Săptămâna 20 - 26 decembrie: Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Săptămâna: 27 decembrie - 2 ianuarie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă de vreme rea în România. ANM anunță ploi, ninsori și strat nou de zăpadă la munte