Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de caniculă în Bucureşti şi 29 de judeţe, în următoarele 48 de ore. Cod portocaliu în vestul ţării

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Amebele sunt valabile astăzi şi mâine. Valul de căldură va fi mai accentuat în cinci județe din vestul teritoriului, care se vor afla sub cod portocaliu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.07.2021, 10:24

ANM anunţă coduri galben şi portocaliu de caniculă, marţi şi miercuri, în Bucureşti şi 29 de judeţe. Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin vor fi sub cod portocaliu.

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă

Interval de valabilitate: 13 și 14 iulie

Pe acelaşi subiect

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de caniculă în 5 judeţe din vestul ţării 

Fenomene vizate: disconfort termic accentuat, caniculă

Interval de valabilitate: 13 și 14 iulie

În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade. În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Vremea » Alertă meteo de caniculă în Bucureşti şi 29 de judeţe, în următoarele 48 de ore. Cod portocaliu în vestul ţării