Antena Meniu Search
x

Video Alertă meteo de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei. Vremea intră într-un proces de răcire

Meteorologii au emis o alertă meteo pentru ninsoare şi polei, pentru nordul şi centrul Moldovei, anunţând şi o răcire a vremii.

Vezi și

Alerta este valabilă de vineri, 5 februarie, ora 16:00, până duminică dimineaţa, la ora 10:00. Vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ predominant sub formã de ninsoare, polei.

În intervalul menţionat, în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zona montanã limitrofã va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ploaie şi se va depune polei.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zãpadã, iar cantitãţile de precipitaţii vor depãşi local 10...15 l/mp.

Vremea intră într-un proces de răcire

În aceste zone, vremea va intra într-un proces de rãcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative şi se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Duminicã (7 februarie) şi în noaptea de duminicã spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane şi va sufla cu rafale de peste 80...90 km/h, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Praf saharian peste România, în următoarele zile. Avertismentul meteorologilor

În sudul ţării, un val de praf saharian va ajunge în România, în acest weekend dar şi la începutul săptâmânii viitoare, odată cu pătrunderea masei de aer cald din sudul continetului.

Transportul de praf saharian va afecta țările din vestul, sudul, centrul şi estul Europei, inclusiv România.

Dacă va ploua și, sunt toate șansele, spun meteorologii, atunci este posibil ca particulele de praf să se depună la sol.

Temperaturi de primăvară în România, la început de februarie

Prognoza pe patru săptămâni emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă temperaturi cu peste 10 grade Celsius mai ridicate faţă de normalul perioadei.

Vor fi maxime de până la 16 grade Celsius, anunţă specialiştii.

Valorile se vor menţine mai ridicate până la jumătatea lunii februarie, apoi devin obișnuite pentru această perioadă a anului, se mai arată în prognoza publicată de ANM.

O răcire a vremii este așteptată pe finalul ultimei luni de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei. Vremea intră într-un proces de răcire