Alertă meteo de ploi, grindină și vijelii în 11 județe, până mâine dimineață. Cod portocaliu în vestul ţării

De Veronica Micu.
Publicat: 16.07.2021, 10:35.
Actualizat: 16.07.2021, 10:51

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme extremă. Astfel, vineri și sâmbătă, România este împărțită în două, în vest este cod portocaliu de inundații, iar în sud și est este cod galben de caniculă și disconfort termic.

Alertă meteo de ploi, grindină și vijelii în 11 județe, până mâine dimineață. Cod portocaliu în vestul ţării

istockphoto.com

Potrivit ANM, în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara este cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până sâmbătă dimineața, la ora 6.00.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 35 - 50 l/mp și pe arii restrânse 60 - 80 l/mp.

Citește și:

Caniculă pentru sudul și estul țării

De vineri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 10.00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 40 l/mp. Pe de altă parte, meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru sudul și estul țării.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Aici valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.