Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în toată țara. Ploi torențiale, grindină și vijelii până sâmbătă dimineață

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta meteo, care afectează 8 judeţe, total sau parțial, intră în vigoare la noapte și expiră vineri dimineață. De asemena, ANM a emis și o informare de instabilitate atmosefrică, valabilă în toată țara, vineri, de la ora 11.00, până sâmbătă, la ora 8.00.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 10:25

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de averse și vijelii valabilă vineri dimineața în 8 județe din țară. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare vineri, de la ora 3.00 până la ora 11.00.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

Informare meteo de vreme rea în toată țara, până sâmbătă dimineață

Meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosefrică, valabilă în toată țara, vineri, de la ora 11.00, până sâmbătă, la ora 8.00.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-40 l/mp.

Prognoză specială în București: De vineri după-amiaza vor fi perioade cu averse și vijelii

Maximele vor ajunge în București la 29 de grade, dar de vineri după-amiaza sunt posibile perioade cu averse și vijelii, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emise joi de ANM.

Potrivit prognozei pentru perioada vineri, ora 3.00 - sâmbătă, ora 8.00, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din după-amiaza zilei de vineri și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopților va fi de 14-17 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în toată țara. Ploi torențiale, grindină și vijelii până sâmbătă dimineață