Antena Meniu Search
x

Alerte cod galben și portocaliu de frig, lapoviță și ninsori în trei sferturi din țară și București. Vreme severă în România, din această noapte

Administrația Națională de Meteorologie a două avertizări de vreme severă în România. Din această noapte va intra în vigoare un cod galben de lapoviță, ninsori, vânt și vreme deosebit de rece în București și ma bine de jumătate de țară. De asemenea, un cod portocaliu de ninsori abundente va afecta zona de munte, din noaptea de luni spre marți.

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 10:21

Vremea se strică în trei sferturi din țară și București, din această noapte până miercuri dimineață. 

Cod portocaliu de ninsori abundente

Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 02:00 – 04 aprilie, ora 22:00.

Fenomene vizate: ninsori abundente.

Pe acelaşi subiect

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută, potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod galben de frig, vânt lapoviță și ninsori în trei sferturi de țară și București

Interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 23:00 – 05 aprilie, ora 10:00. 

Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est. În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h. Notă: Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

Vreme rece în București

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo specială pentru București, pentru perioada luni ora 23.00 - marți ora 10.00. Vremea va fi închisă și se va răci accentuat.

Temporar va ploua însemnat cantitativ (15...25 l/mp), iar vântul se va intensifica și va atinge viteze de 55...65 km/h. Temperatura maximă a zilei marți (04 aprilie) se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minimele vor fi de 3...5 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Alerte cod galben și portocaliu de frig, lapoviță și ninsori în trei sferturi din țară și București. Vreme severă în România, din această noapte