Antena Meniu Search
x

ANM a emis noi alerte cu efect imediat. Cod galben de vreme severă în mai multe judeţe, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă. atenţionări nowcasting cod galben de fenomene periculoase în mai multe judeţe.

Avertizări meteo cod galben de tip nowcasting pentru mai multe judeţe
ANM a emis noi alerte cu efect imediat. Cod galben de vreme severă în mai multe judeţe, în următoarele ore - Hepta

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, atenţionări nowcasting cod galben de fenomene periculoase în mai multe judeţe.

În localităţi din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, până la ora 10.00, vor fi precipitaţii mixte care vor determina local depunerea de polei.

De asemenea, până la ora 11.00, în judeţul Caraş-Severin, zona de munte de peste cota 1800 m, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 90-110 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada și reducând vizibilitatea orizontală.

Fenomene asociate: ninsoare slabă.

În judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamţ şi Galaţi va fi ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 m. Fenomene asociate: chiciură.

Ninsori, ploi, viscol şi polei până luni

Ieri, ANM a emis o nouă informare meteo de vreme severă, valabilă începând de mâine, 22 decembrie, până luni, 24 decembrie.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 22 decembrie, ora 05.00 - 23 decembrie, ora 18.00, vor fi precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 metri.

De asemenea, va fi polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h.

În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului, conform ANM.

În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » ANM a emis noi alerte cu efect imediat. Cod galben de vreme severă în mai multe judeţe, în următoarele ore