Antena Meniu Search
x

Video Mii de hectare de teren agricol au fost distruse de ploile torenţiale din ultimele zile, spre disperarea fermierilor

Nu ne vom bucura nici anul acesta de prea multe legume cultivate la noi. Ploile abundente au făcut prăpăd pe câmpuri şi au distrus mii de hectare de teren. Lângă Galaţi, fermierii se luptă încontinuu cu apa, sub ploaia care nu dă semne că se opreşte. 

de Adrian Obreja

la 19.06.2021, 21:22

Vezi și
  • Agricultorii din România au înregistrat pagube semnificative, din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile.

Pe câmpurile din Galaţi s-au format râuri de apă, după ploile din ultima lună. Fermierii încearcă să dreneze culturile şi să mai salveze ce se mai poate salva. Cum ploaia nu dă semne că se opreşte, lupta pare nesfârşită. 

Daniel Ciuhureanu, fermier: În ultimele trei zile s-au înregistrat, în zona Galaţi, aproximativ 180 de litri de precipitaţii. Ca o comparaţie, în 2020, aceeași cantitate a căzut în 10 luni. 

10 mii de hectare cultivate cu cartofi, țelină, sfeclă, fructe și chiar păioase s-au dus pe apa sâmbetei.

Cantităţile foarte mari de apă care au căzut în mai puţin de două zile au distrus peste 4000 de hectare de teren agricol de la marginea Galaţiului. Producătorii spun că toate aceste culturi de legume sunt compromise în acest moment şi nu mai au ce face

Pe acelaşi subiect

Codul de vreme severă continuă în sud-estul României

Dar nu e totul pierdut. Dacă apa se va retrage, plantele ar putea supravieţui.

Alexandru Mariciuc, fermier: Noi sperăm să mai salvăm. Am făcut şanţuri de desecare cu buldoexcavatoare, tragem cu pompe mari.

Fermierul a avut totuşi noroc: din o mie de hectare, două treimi sunt încă întregi. Încă nu a numărat pagubele. 

Alexandru Mariciuc, fermier: Au fost sume foarte mari, au fost investiţii mari la hectar, mai ales la legume.

Codul de vreme severă s-a prelungit pentru zona de sud-est a țării. Vor continua să cadă precipitații însemnate, iar hidrologii au emis şi alerte pentru toate râurile din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mii de hectare de teren agricol au fost distruse de ploile torenţiale din ultimele zile, spre disperarea fermierilor