Antena Meniu Search
x

ANM a emis o nouă alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în 21 de județe, până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi, grindină și vijelii, valabilă în următoarele ore.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.07.2021, 10:16

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben de vreme severă în 21 de județe, valabilă pentru următoarele ore. ANM anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate în intervalul 3 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 23:00.

Astfel, în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.

Pe acelaşi subiect

Vremea în București - 3 iulie 2021

În București Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp, se vor acumula cantități de apă în medie de 10...15 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » ANM a emis o nouă alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în 21 de județe, până la noapte