Antena Meniu Search
x

Vremea 5 iulie - 2 august 2021. Urmează temperaturi de peste 36 de grade Celsius, la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 iulie - 2 august 2021. Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare, temperaturile vor continua să crească în termometre, în toată ţara. Vor fi maxime de 36 grade Celsius, spun meteorologii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.07.2021, 13:03

Vremea 5 iulie - 2 august 2021. Urmează temperaturi de peste 36 de grade Celsius, la umbră - Observator

Săptămâna viitoare, vremea va continua sã se încãlzeascã în majoritatea zonelor din ţară. Nu vom scăpa, însă, de ploi şi vijelii, mai ales în centru şi nord.

"Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 35...36 de grade în sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse şi descãrcãri electrice local în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în rest, dar mai ales în centru şi nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în regiunile estice, iar de scurtã duratã şi asociat averselor", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 5 - 12 iulie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest se va situa în jurul celui specific pentru această perioadă.

Pe acelaşi subiect

Vremea 12 – 19 iulie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudvestice și local în cele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo 19 – 26 iulie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vremea 26 iulie - 2 august

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Aproape toată ţara, sub avertizări de furtuni, ploi şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri noi avertizări de vreme rea. Potrivit meteorologilor, Capitala şi 34 de judeţe sunt sub alerte cod galben şi portocaliu de ploi torențiale, furtuni și grindină, până la noapte. Astfel, vineri, între orele 10.00 – 23.00 este în vigoare o alertă cod galben. În nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni. Pentru același interval meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu și anunță în Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Potrivit ANM, Bucureștiul va fi sub cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Vremea » Vremea 5 iulie - 2 august 2021. Urmează temperaturi de peste 36 de grade Celsius, la umbră