Antena Meniu Search
x

ANM anunță ploi torențiale și condiții de grindină. De miercuri vine un nou val de caniculă

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă de ploi torențiale și instabilitate atmosferică, valabilă pentru ziua de marți. Sunt vizate zonele din estul, sud-estul și parțial centrul țării. Începând de miercuri, meteorologii anunță un val de caniculă în vest și sud-vest, până duminică.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 10:37

informare meteorologică
Informare meteorologică: ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și condiții de grindină - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit unei informări meteo valabilă marți de la ora 10.00 până la ora 21.00, în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp.

Caniculă de miercuri, în România, până la sfârșitul săptămânii

În intervalul miercuri – duminică, valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) poate actualiza mesajul de informare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » ANM anunță ploi torențiale și condiții de grindină. De miercuri vine un nou val de caniculă