Antena Meniu Search
x

Video Ploile torenţiale au făcut prăpăd în estul ţării, mai multe familii au fost nevoite să fugă din calea apelor. 10 judeţe sunt în continuare sub cod portocaliu

O ţară cu patru anotimpuri. Atât de capricioasă este vremea în ultima perioadă. Deşi ne apropiem de luna lui Cuptor, avem parte de temperaturi de primăvară, de furtuni şi grindină ca în miezul toamnei, dar şi de ninsori şi un strat consistent de zăpadă.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 14:52

Vezi și

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în jumătatea de est a ţării, în timp ce Transfăgăraşanul arată ca-n plină iarnă. În plus, 10 judeţe sunt sub cod portocaliu de vreme rea până diseară, la ora 23:00. În schimb, în vestul ţării este vară. De astăzi, temperaturile vor trece de 30 de grade Celsius.

Pârâurile s-au umflat, iar viiturile au măturat totul în calea lor în Botoşani. Una dintre cele mai afectate localităţi este Drăguşeni. Aici, în doar o jumtatea de oră, drumurile s-au transformat în râuri, iar curţile, grădinile şi casele oamenilor s-au umplut cu apă. Familii întregi au fost nevoite să fugă din calea apelor şi să se refugieze la rude sau prieteni.

În cartierul Burdujeni din Suceava, canalizările nu au mai făcut faţă puhoaielor, iar străzile s-au inundat. Oamenii surprinşi de furutună  au fost nevoiţi să meargă prin apa care le ajungea chiar şi până la genunchi. 

Ploile torenţiale şi vântul puternic au făcut ravagii şi în judeţul Vaslui. Copacii au fost puşi la pământ, iar culturile oamenilor au fost distruse. 

Şi în judeţul Galaţi copacii au fost smulşi şi puşi la pâmânt de vântul puternic, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină ca să elibereze străzile. Iar mai multe localităţi au rămas în beznă, după ce firele de înaltă tensiune au fost rupte. 

Fenomen spectaculos provocat de vreme, în Buzău

La Buzău, însă vremea capricioasă a adus un fenomen rar şi spectaculos. Un nor uriaş 

a putut fi văzut în apropierea orașului, iar internauţii nu au pierdut ocazia și au postat pe reţelele de socializare poze cu acest fenomen.  Din fericire, norul amenințător nu a adus decât o ploaie de vară peste oraș. 

În Odorheiu Secuiesc mai multe case au fost inundate si pompierii au intervenit să scoată apa. Iar sute de oameni din două localităţi au rămas fără curent electric. 

Dacă în multe dintre judeţe ploile sunt sigla verii,  la munte, pe Trănsfăgărşan, e strat gros de zăpadă în miez de iunie.

Robert Elekes,  purtător de cuvânt  DRDP Brasov: Din câte vedeţi, aici pe Transfăgărşan, lucrurile nu s-au prea schimbat de astă iarnă. În spatele meu este un zid de zăpadă de aproximativ 7-8 metri înălţime. 

În zonele alpine, în ultimele săptămâni, a nins aproape în fiecare zi. Transfăgărăşanul a fost deszăpezit zilnic, dar drumarii nu au putut ţine pasul cu vremea. 

Drumar: Un strat are 30-40 de centimetri zăpadă, 2 degete, vreo 5 centimetri, de gheaţă şi se sparge foarte greu. Nu poţi nici trage tare că jos vedeţi cum e. 

Vremea rămâne caprioasă în continuare

Până aproape de miezul nopţii, este cod portocaliu este valabil pentru mai multe judeţe din estul ţării. Sunt anunţate furtuni şi chiar grindinã. Va ploua cât pentru o lună în aceste zone, avertizează meterorogii. Este şi pericol de inundaţii pe multe râuri din Moldova şi Dobrogea. În vestul ţării, însă, de astăzi vine vara. Temperaturile vor trece de 30 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ploile torenţiale au făcut prăpăd în estul ţării, mai multe familii au fost nevoite să fugă din calea apelor. 10 judeţe sunt în continuare sub cod portocaliu