Antena Meniu Search
x

Mai multe cartiere din Bucureşti au fost inundate după o ploaie de trei ore

Trei ore de ploaie au fost suficiente pentru a acoperi mai multe cartiere din Bucureşti cu apă. Este un fenomen care se petrece odată la câţiva ani, a explicat regia de apă, după ce sistemul de canalizare a fost dat peste cap. Inundaţii similare au fost şi în Sibiu şi Braşov.

de Alexandra Bucuroiu

la 20.07.2020, 10:27

Vezi și
  • Bulevardul Tineretului s-a transformat în Mica Veneţie.
  • Străzile au fost acoperite de apa de peste 20 de cm.

Ploaia torenţială care a căzut în Bucureşti a acoperit mai multe cartiere de apă. Bulevardul Tineretului s-a transformat în câteva ore de ploaie în Mica Veneţie. Străzile au fost acoperite de apa care măsoară mai bine de de 20 de cm iar circulaţia rutieră este oprită.

Puțin după ora 21, şi pe Calea Văcărești a început haosul. Regia de apă şi canal care deserveşte Capitala a anunțat că ploaia de ieri a fost un fenomen întâlnit odată la câţiva ani.

În 3 ore, cantitatea medie de precipitații înregistrată a fost de 35 de litri pe metru pătrat. În unele locuri au curs şi 76 de litri pe metru pătrat. Asta în condiţiile în care sistemul de canalizare este proiectat pentru a preluat maximum 20 de litri pe metru pătrat în 2 ore.

Zonele cele mai afectate de inundaţii au fost Theodor Pallady, 1 Decembrie, Drumul Taberei şi Băneasa.

Din cauza ploii, un sofer de 59 de ani care conducea o dubă a pierdut controlul volanului si a ajuns în șanțul din sensul giratoriu de la Mogoșoaia. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Şi în Sibiu ploaia torenţială a dat peste cap traficul, iar sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă. Iar în Braşov ploile torențaiale au transformat mai multe străzi în lacuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Mai multe cartiere din Bucureşti au fost inundate după o ploaie de trei ore